Etterlyses - demokrati

Etterlyses - demokrati - Martin Elmer | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Martin Elmer
DIMENSJON
5,81 MB
FILNAVN
Etterlyses - demokrati.pdf
ISBN
7606367106319

BESKRIVELSE

Martin Elmer (født 1930) er en av Danmarks mest politisk orienterte forfattere. I dette essayet beskriver han på en briljant måte hvor lite demokratisk Danmark og den vestlige verden i virkeligheten er. Dette gjør han ved å analysere hvordan maktmennesker innenfor politikk, media og samfunnsliv dominerer og selv lager reglene. Ikke minst EU-parlamentet avsløres som høyt hevet over innbyggerne det er ment å tjene. Martin Elmers glimrende essay er i høyeste grad gyldig også i forhold til det norske samfunnet. "Det er med politikere som med bleier. De bør skiftes ofte. Og av samme grunn." Martin Elmer.

Hun skriver om skolemedisin kontra alternativ medisin, og er opptatt av at man må se menneskers helse i et helhetsperspektiv. I et velfungerende demokrati bør det også være andre kanaler for å påvirke beslutningstakere, og valget må være fritt og rettferdig. En fri presse, organisasjonsfrihet og ytringsfrihet er andre viktige ingredienser i et fungerende demokrati.

På den måten kan du være med og påvirke hvordan landet skal styres, i stort og smått. Et tjuetalls unge delegater i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget) sitter samlet til kurset «Demokrati og innflytelse» i forkant av organisasjonens generalforsamling (GF).. Kurset skal gi de yngste GF-deltakerne en innføring i generelle demokratiske prinsipper, organisasjonsdemokrati og hvordan generalforsamlingen fungerer. Demokrati, flertallsstyre og mindretallsinteresser .

RELATERTE BØKER