Takk

Takk - Maria Amelie | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Maria Amelie
DIMENSJON
11,61 MB
FILNAVN
Takk.pdf
ISBN
6579277776871

BESKRIVELSE

Maria Amelie kom til Norge i 2002. Etter opphold på asylmottak og avslag på asylsøknaden ble hun igjen i landet uten papirer. Hun måtte skjule sin fortid, hadde ingen rettigheter, og levde i redsel for politiet og for å bli sendt tilbake til Nord-Ossetia. I 2010 ga hun ut boken Ulovlig norsk, basert på sine dagbøker.12. januar 2011 ble hun pågrepet og satt i varetekt på Trandum. Trandum er et asylfengsel og lukket mottak for mennesker som skal deporteres. Forholdene ved Trandum har blitt kritisert av mange, blant annet FNs torturkomité. Fengslingen skapte enormt stort engasjement både i media og blant folk i Norge. I løpet av to dager meldte 90 000 mennesker seg inn i støttegruppen på Facebook. Det store folkelige engasjementet presset frem et politisk kompromiss, den såkalte Lex Amelie.Maria Amelies nye bok er en lavmælt fortelling om hennes seks dager på Trandum. Boken gir for første gang et blikk på innsiden av den kontroversielle institusjonen gjennom øynene til en innsatt. Det er et vitnesbyrd om hva som kan skje når et presset menneske blir møtt med rutiner tilpasset kriminelle.

Takk for alle vennene igjennom mange år, takk for at du er der og for at du forstår. Takk for at jeg for lov til å velge hvilke tøy som jeg skal ha, takk for at jeg da er så heldig at jeg kan smile og le hver dag. Vi synes derfor at det er på sin plass med en quiz hvor tema rett og slett er: Takk! Ukens utfordring blir altså: sanger hvor takk og takknemlighet er en del av essensen i sangen. Tilbake til episodelisten Tikk takk.

episode; Tillatt for alle; 5 min 4 sek; En visuell reise for smårollingene. Takk, teikn på glede og velvilje over noko blir gjort til gagns for ein, til dømes som svar når ein mottek ei gåve, får godord eller helsing og liknande. Ordet finst i ei stivna genitivsform i uttrykket ta til takke.

RELATERTE BØKER