Kollektivpedagogikk

Kollektivpedagogikk - Joar Aasen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Joar Aasen
DIMENSJON
6,88 MB
FILNAVN
Kollektivpedagogikk.pdf
ISBN
4750192149616

BESKRIVELSE

Denne boken handler om Anton Semjonovitsj Makarenkos arbeid med kriminelle og rusbelastete barn og unge ved den såkalte Maxim Gorkij-kolonien på 1920-tallet. Makarenkos kollektivpedagogikk har fått stor betydning rundt om i verden ved tiltak for utsatte unge mennesker. Av mange regnes den i dag som den mest gjennomarbeidete og velegnete pedagogiske arbeidsformen på dette feltet. Det gis først et riss av den historiske bakgrunnen. Så presenteres kollektivpedagogikken, og dens sterke og svake sider drøftes. Makarenkos pedagogikk har elementer som er både særegne og omstridte, og ikke minst derfor kan den utfordre dem som står i en annen tradisjon.

Den presenterer viten om innvandringen, om det kulturelle mangfoldet og om norsk forvaltning på ... John Deweys pedagogiske filosofi (2008) og Kollektivpedagogikk. Anton Makarenko og Veien til livet (2015).

Stiftelsen Fossumkollektivet hadde 107 ansatte (tilsv.103 årsverk) pr 31.12.13. De fleste av våre medarbeidere har høgskole og universitetsutdanning. Makarenkos kollektivpedagogikk har fått stor betydning rundt om i verden ved tiltak for utsatte unge mennesker.

RELATERTE BØKER