Hamlet

Hamlet - William Shakespeare | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
William Shakespeare
DIMENSJON
10,25 MB
FILNAVN
Hamlet.pdf
ISBN
4952015848768

BESKRIVELSE

Det har lenge vært etterlyst en ny standardutgave på bokmål av William Shakespeare: Hamlet. Det har gått over førti år siden den forrige. Lyrikeren Øyvind Berg har på oppdrag fra Trøndelag Teater gjort en ny gjendiktning av dette litteraturhistoriens kanskje mest berømte drama. Å gjendikte Hamlet har vært en stor oppgave. Ikke bare er det problemer i grunnteksten, det vil si hvilken av de tidlige utgavene en skal legge til grunn, men det fins også en rekke uklarheter og problemer i de gitte tekstene. Det er en pågående diskusjon om hva som er fra Shakespeare og hva som er fra redaktører og typografer. Øyvind Berg har i sin utgave gitt stykket en moderne, og ikke minst, for skuespillerne, en god tekst å arbeide med, samtidig som han har beholdt Shakespeares frodighet og kompleksitet.

Den har navn etter hovedpersonen. Den fullstendige tittelen er The Tragicall Historie of Hamlet, Prince of Denmarke.

1870 Written by William Shakespeare Characters Hamlet Claudius Gertrude Polonius Original language English Genre Shakespearean tragedy Setting Denmark The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark, often shortened to Hamlet, is a tragedy written by William Shakespeare sometime between 1599 and 1601. It is Shakespeare's longest play with 30,557 ... Prince Hamlet has been summoned home to Denmark to attend his father's funeral.

RELATERTE BØKER