Å lære språk i barnehagen

Å lære språk i barnehagen - Vibeke Grøver | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vibeke Grøver
DIMENSJON
4,51 MB
FILNAVN
Å lære språk i barnehagen.pdf
ISBN
6933616771824

BESKRIVELSE

Hvordan bør barnehagen tilrettelegge for språklæring?Hva kjennetegner språkfremmende samspill?Det kan være lett å tenke at barn i barnehagen lærer språk nærmest av seg selv. Denne boken viser at de voksne kan gjøre en stor forskjell gjennom måten de samhandler med barna på og hvordan de tilrettelegger for barns samhandling med hverandre. Dette er særlig viktig for barn som lærer norsk som et nytt språk i barnehagen.Forfatteren etablerer et kunnskapsgrunnlag for språkarbeid i barnehagen ved å drøfte forskning fra ulike tradisjoner opp mot de voksnes rolle som språkmodeller og tilretteleggere i barnehagen. Fremstillingen belyser også samarbeid mellom ansatte og mellom foreldre og ansatte, og tar i betraktning at barn er ulike og har ulik bakgrunn. Språkfremmende samspill, muligheter og utfordringer illustreres gjennom samtaleeksempler fra norske barnehager.

Rammeplan for barnehagen, side 29 Pris: 319,-. heftet, 2018.

Nettsiden inneholder gratis ressurser for barnehagepersonale på området språk, lesing og skriving. Ressursene er bygget opp med tanke på å brukes i profesjonsfaglige læringsfellesskap på arbeidsplassene og er forskningsforankret. Det vil si at det å lære et nytt språk inngår i barnehagens årsplan.

RELATERTE BØKER