Å lære språk i barnehagen

Å lære språk i barnehagen - Vibeke Grøver | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vibeke Grøver
DIMENSJON
10,32 MB
FILNAVN
Å lære språk i barnehagen.pdf
ISBN
1917710793054

BESKRIVELSE

Hvordan bør barnehagen tilrettelegge for språklæring?Hva kjennetegner språkfremmende samspill?Det kan være lett å tenke at barn i barnehagen lærer språk nærmest av seg selv. Denne boken viser at de voksne kan gjøre en stor forskjell gjennom måten de samhandler med barna på og hvordan de tilrettelegger for barns samhandling med hverandre. Dette er særlig viktig for barn som lærer norsk som et nytt språk i barnehagen.Forfatteren etablerer et kunnskapsgrunnlag for språkarbeid i barnehagen ved å drøfte forskning fra ulike tradisjoner opp mot de voksnes rolle som språkmodeller og tilretteleggere i barnehagen. Fremstillingen belyser også samarbeid mellom ansatte og mellom foreldre og ansatte, og tar i betraktning at barn er ulike og har ulik bakgrunn. Språkfremmende samspill, muligheter og utfordringer illustreres gjennom samtaleeksempler fra norske barnehager.

Men språklæring handler i like stor grad å lære hva språket brukes til, for eksempel å fortelle, å foreslå, å love, å fantasere, å advare, å forklare, å argumentere, å rose, å fleipe, å provosere og Barnehage. Nettsiden inneholder gratis ressurser for barnehagepersonale på området språk, lesing og skriving.

Jeg følte at jeg ikke forstod nok og at jeg ikke klarte å snakke bra nok. frem hvordan vi arbeider med språk i barnehagen, planen brukes også som et verktøy i planleggingsarbeidet for de ansatte i barnehagen. Vi vet at det å lære språk har stor betydning for barnas generelle utvikling, glede og trivsel, derfor er språk, tekst og kommunikasjon et viktig innsatsområde for barnehagen. - Foreldre skal være trygge på at de ansatte kan norsk godt nok til å støtte barnas språk og utvikling, og at de får god informasjon ved levering og henting.

RELATERTE BØKER