Norske ødegårder; historien om stedene vi forlot

Norske ødegårder; historien om stedene vi forlot - Øystein Morten | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øystein Morten
DIMENSJON
12,27 MB
FILNAVN
Norske ødegårder; historien om stedene vi forlot.pdf
ISBN
8117868044708

BESKRIVELSE

Fraflyttede og forlatte steder har en egen tiltrekningskraft. De kan vitne om noe dramatisk, eller om noen som bare pakket sammen og reist sin vei. Aldri har så mange gårder blitt lagt ned som i vår tid. Ødegårder er steder der det ikke bor noen, der ingen ferierer. Langsomt overtar naturen husene og spor viskes ut. I denne boken tar forfatter Øystein Morten og fotograf Pål Hermansen deg med til forlatte gårder over hele Norge. Noen gårdsbruk ble forlatt i middelalderen, andre for bare noen år siden. Sammen vitner de om svunne tider, deler av vår norske historie. I tekst og bilder gir Norske ødegårder gripende glimt av fortidens liv. «Ødegårder er små museer som viser fram rester av fortiden. Ofte lar de seg ikke forstå uten videre. Det jeg gjør i denne boken er å samle noen rester og prøve å forstå dem, før alt blir til mose og jord.» (fra forordet)

I tekst og bilder gir Norske ødegårder uvanlige og gripende glimt av landet vi bor i og av nær og fjern fortid. En av høstens vakreste bøker er Øysteins Morten Norske ødegårder.Historien om stedet vi forlot, utgitt på Vigmostad og Bjørke.I motsetning til de andre av oss som har kjent på en dragning etter å stoppe ved nedlagte og forslitte gårdsbruk for å reflektere over historien bak - har Morten og fotograf og Pål Hermansen faktisk stoppet opp, og gjort jobben for oss. Bokklubben Fakta - tar deg en tanke videre. Størst utvalg i faktabøker: Biografier, historie, politikk, debatt, kunst, mat og drikke. Pris: 342 kr.

Aldri har så mange gårder blitt lagt ned som i vår tid. Ødegårder er steder der det ikke bor noen, der ingen ferierer.

RELATERTE BØKER