Kreta

Kreta - Tore Frost | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Frost
DIMENSJON
4,13 MB
FILNAVN
Kreta.pdf
ISBN
4142177196360

BESKRIVELSE

Denne boken tar sikte på å nå alle som har tapt sitt hjerte til Kreta. I en tid da Kreta gradvis har blitt mer og mer attraktiv for norske sommer.turister, som strømmer til øyas solfylte strender i et antall som aldri før er sett, har det samtidig steget frem et stort behovet hos mange for å bli bedre kjent med Kretas helt eksepsjonelle historie. For Kreta er så mye mer enn solfylte dager og gyldne strender. I henhold til antikkens gresk mytologi er Kreta stedet hvor den fremste guden, Zevs, ble født. Det var her at uhyret Minotauros, halvt menneske, halvt okse, fortærte unge kvinner og menn inntil helten Thesevs drepte den. Byggmesteren Daidalos og hans sønn Ikaros flyktet fra øya på egenproduserte vinger. Oldtidens storslåtte palass i Knosós vitner om et folk og en kultur lenge før de greske og romerske sivilisasjoner i Europa. Det er dette, og mye mer, boken bestreber seg på å synliggjøre, altså det Kreta som ingen ser, men som ligger bak kreternes stemninger i sang og dans, i myter og legender, i deres dramatiske historie og til dels blodige kamp for å fastholde sin kretiske identitet på Europas sørligste punkt i et hav som er en hel kulturhistorie verdig. Derfor henvender boken seg også til fagmiljøene som er vel bevandret i den klassisk-greske verden, men som i dag står overfor nye utfordringer i å tilpasse seg en tid som ligger to tusen år forut for det vi kaller historisk tid.

Kreta er kjent for sine mange turstier, for eksempel E4 European Footpath. Akti Chara Hotel, Rethymnon: Se 80 reiseanmeldelser, 67 bilder og gode tilbud for Akti Chara Hotel, vurdert som nr. 70 av 175 hotell i Rethymnon og vurdert til 4,5 av 5 på Tripadvisor. Beste restauranter i Rethymnon, Hellas: Se anmeldelser fra reisende og bilder av spisesteder i Rethymnon, og søk etter pris, beliggenhet og mer på Tripadvisor. Üdvözöljük a KRÉTA Tudásbázison! A KRÉTA Tudásbázis Portál célja, hogy a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer felhasználói (fenntartók, intézményvezetők, pedagógusok, tanulók, szülők) részére hatékony segítséget tudjon nyújtani a KRÉTA valamint a KRÉTA rendszerhez kapcsolódó további szoftvermodulok használatához. Kreta tilhører Hellas og er landets største øy med et areal på hele 8303 kvadratkilometer.

Innen 20. juli vil det ... Crete (Greek: Κρήτη, Modern: Kríti, , Ancient: Krḗtē, [krέːtεː]; Egyptian: 𓎡𓆑𓍘𓅱𓈉, keftiu; Biblical Hebrew: כפתור ‎, caphtor) is the largest and most populous of the Greek islands, the 88th largest island in the world and the fifth largest island in the Mediterranean Sea, after Sicily, Sardinia, Cyprus, and Corsica.It bounds the southern border of the Aegean sea. Kreta er en øy og administrativ region i Hellas.

RELATERTE BØKER