Håkon Bleken

Håkon Bleken - Tone Hansen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tone Hansen
DIMENSJON
12,28 MB
FILNAVN
Håkon Bleken.pdf
ISBN
1607184068211

BESKRIVELSE

Håkon Bleken er en av Norges fremste samtidskunstnere. Han har hatt en lang rekke separatutstillinger i landets viktigste gallerier og har et stort og engasjert publikum. Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, både fordi han gjerne bruker litterære verker som utgangspunkt og fordi han forteller historier i bildene sine. Menneskelig lidelse og samfunnsengasjement er sentrale temaer som går igjen i kunsten hans. Hans definitive gjennombrudd som kunstner kom i 1971 med en serie kulltegninger kalt Fragmenter av et diktatur. Dette er en praktbok med de viktigste kulltegningene til en av vår tids store mestere. Tegningene presenteres og analyseres av kurator Tone Hansen.

Sentralbord . Kundeservice: 23 36 05 00 E-post: [email protected] Sentralbord: 21 00 63 00.

Han jobber i spennet fra abstrakt maleri etter kubistiske forbilder over akvareller og kulltegninger med surrealistiske undertoner til kombinasjon av fotografiske collager og oljemaleri. Håkon Bleken fikk sitt gjennombrudd i 1971 med en serie kulltegninger ... Håkon Bleken (91) kretser uavlatelig omkring alderdom og kroppslig forfall i bildene sine.

RELATERTE BØKER