Håkon Bleken

Håkon Bleken - Tone Hansen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tone Hansen
DIMENSJON
8,62 MB
FILNAVN
Håkon Bleken.pdf
ISBN
2383409758974

BESKRIVELSE

Håkon Bleken er en av Norges fremste samtidskunstnere. Han har hatt en lang rekke separatutstillinger i landets viktigste gallerier og har et stort og engasjert publikum. Bleken blir ofte beskrevet som en litterær maler, både fordi han gjerne bruker litterære verker som utgangspunkt og fordi han forteller historier i bildene sine. Menneskelig lidelse og samfunnsengasjement er sentrale temaer som går igjen i kunsten hans. Hans definitive gjennombrudd som kunstner kom i 1971 med en serie kulltegninger kalt Fragmenter av et diktatur. Dette er en praktbok med de viktigste kulltegningene til en av vår tids store mestere. Tegningene presenteres og analyseres av kurator Tone Hansen.

Studiet ble avbrutt etter kort tid, selv om han ikke kom inn på Statens Kunstakademi ved første forsøk i 1949. Oddvar Alstad var, som lærer ved Kunstskolen i Trondheim, nøktern i sin veiledning og konsentrert om anatomistudiet.

- Hvis det er noe hovedbudskap, så dreier det seg om å rette oppmerksomheten mot de miserable tingene i tilværelsen, sier Bleken. I januar 2019 fylte Håkon Bleken 90 år. I samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter vil Trondheim kunstmuseum i anledningen hylle en av Norges mest fremtredende kunstnere med en retrospektiv utstilling.

RELATERTE BØKER