Fysekjerringer og glupstuter

Fysekjerringer og glupstuter - Tor Erik Jenstad | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Erik Jenstad
DIMENSJON
7,34 MB
FILNAVN
Fysekjerringer og glupstuter.pdf
ISBN
3773599372358

BESKRIVELSE

Bor du i ei krasafaren steinbu, eller liker du kanskje å kikke etter gaglefuten på himmelen om våren? Prater du pjolsk? Eller snakker du i et eneste merrasig? Det norske språket har et vell av merkelige ord og uttrykk, som vi er mer eller mindre fortrolige med, eller som er fullstendig ukjente for oss. I denne boka har språkforskeren Tor-Erik Jenstad, kjent fra NRK-programmet Språkteigen og bloggen Moro med ord og uttrykk, samlet noen av de artigste og rareste. Her er 300 dialektord og -uttrykk fra alle områder av livet, og fra by og land. Med lett og underholdende penn forteller han om ulike ord og uttrykks utbredelse og opprinnelse og viser hvordan det samme uttrykket kommer i ulike varianter rundt om i landet. Hele landet er representert i boka, fra nord til sør. Underveis i lesingen kommer du kanskje over et uttrykk du hadde glemt, og kanskje henter du det frem igjen og bidrar til at det ikke går i glemmeboka. Uansett er du garantert et rikere ordforråd med Norges morsomste dialektuttrykk!

Legg i ønskeliste. Din hånstaur! Tor Erik Jenstad. Et utvalg av nyere tidsskriftspublikasjoner, kunstneriske produksjoner, bok, inklusiv bokdeler og rapport-del.

Som tittelen tilsier har han samlet en rekke dialektuttrykk fra hele landet. Og er det én ting Jensen har bemerket seg, er det at ordforrådet som brukes for kroppslige uttrykk og betydninger er særdeles rikt. «Kann du sognamaol og litevetta purketysk, kann du fara verdi rundt; men kjem du te Konstantinopel, staor du hoggande fast», heiter det i ordtaket.

RELATERTE BØKER