Sør-Afrikas historie

Sør-Afrikas historie - Tore Linné Eriksen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Linné Eriksen
DIMENSJON
5,65 MB
FILNAVN
Sør-Afrikas historie.pdf
ISBN
3539286304986

BESKRIVELSE

Sør-Afrika er en stormakt på det afrikanske kontinentet, og har en særpreget historie med sterke innslag av undertrykking og rasisme.Denne boka er en faglig framstilling som også er skrevet med sikte på alle som er interessert i afrikansk historie og det sørafrikanske samfunnets framtid.I de første kapitlene møter vi jegere og sankere, europeisk kolonialisme og afrikansk motstand i mange former. Hovedtyngden er lagt på sørafrikansk historie etter 1910, med vekt på landets plass i verdensøkonomien, hvitt mindretallsstyre, apartheid og kampen for frigjøring. De siste kapitlene er viet apartheidregimets sammenbrudd, den vanskelige overgangen til demokrati og den motsetningsfylte utviklingen i «regnbuesamfunnet». En rød tråd gjennom boka er hvordan perspektivene på Sør-Afrikas historie har gjennomgått store forandringer.Sistekapitlet i boka er skrevet i samarbeid med Marianne Millstein.

Hopp til navigering Hopp til søk. Er det aktuelt å vurdere denne med tanke status som utmerket eller anbefalt? --MHaugen 26.

Det meste av den øvrige befolkningen kan spore deres opphav til senere innvandring. Stedegne afrikanere i Sør-Afrika er etterkommere av khoikhoi- og bantufolk som innvandret fra lengre nord i Afrika og som først kom inn den sørafrikanske ... Sør Afrikas historie.

RELATERTE BØKER