Lange linjer i historien

Lange linjer i historien - Gunnar W. Knutsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar W. Knutsen
DIMENSJON
12,13 MB
FILNAVN
Lange linjer i historien.pdf
ISBN
1046006074768

BESKRIVELSE

Dette er en ny og annerledes verdenshistorie rettet mot studenter i historie. Lange linjer i historien er en innføring i globalhistorie til alle tider. Den fokuserer mer på de lange utviklingstrekkene i menneskenes historie enn på enkeltbegivenheter, mer på likheter mellom ulike epoker og steder enn på forskjellene mellom dem. Jordbruksrevolusjonen og den industrielle revolusjon har for eksempel lagt grunnlaget for ulike samfunnstyper og sivilisasjoner overalt i verden. Til tross for store kulturelle og materielle forskjeller har samfunn opp gjennom historien hatt viktige fellestrekk i teknologi og i sosial og politisk organisering.

På den tiden var Tyrifjorden en populær reisevei for pilegrimer på vei til Nidaros. Historiestudiet gir en oversikt over historien fra ca. år 300 til 1870.

Her finder du artikler til hvert klassetrin, der dækker begivenheder fra historiekanonen og uddyber dem med viden om relevante perioder og emner. For å forstå det er det nødvendig å kjenne noen lange linjer i øyas politiske historie. Røvere og munker.

RELATERTE BØKER