Kathe, alltid vært i Norge

Kathe, alltid vært i Norge - Espen Søbye | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Espen Søbye
DIMENSJON
8,69 MB
FILNAVN
Kathe, alltid vært i Norge.pdf
ISBN
2943084764160

BESKRIVELSE

Forfatteren bruker biografimetoden til å beskrive et vanlig menneske som vokste opp i Norge i mellomkrigstiden. Hans kildebaserte fremstilling følger Kathe Lasniks familie fra foreldrene kommer fra Vilnius som flyktninger til Kristiania i 1908, og til forfølgelsen, deportasjonen og drapet på denne familien. Den 1. desember ble Kathe Lasnik drept i konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau.

Specs: Pocket, Espen Søbye, Bokmål, Sakprosa,... Forfatteren bruker biografimetoden til å beskrive et vanlig menneske som vokste opp i Norge i mellomkrigstiden. Hans kildebaserte fremstilling følger Kathe Lasniks familie fra foreldrene kommer fra Vilnius som flyktninger til Kristiania i 1908, og til forfølgelsen, deportasjonen og drapet på denne familien.

november 1942. Ti dager etter føres hun, faren, moren og en søster om bord på troppetransportskipet "Donau" sammen med 532 andre jøder.

RELATERTE BØKER