Jenta

Jenta - Angelika Klüssendorf | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Angelika Klüssendorf
DIMENSJON
9,45 MB
FILNAVN
Jenta.pdf
ISBN
9666243641064

BESKRIVELSE

STERKT OG SKJØRT OM Å LEITE ETTER OG OM Å MISTE SEG SJØLVI Angelika Klüssendorfs kritikarroste oppvekstroman frå DDR møter vi ei namnlaus tenåringsjente. Ho er tøff og den raskaste i klassa i langdistanse. Jenta elskar bøker, kan fortelje historier og får dei andre til å le. Ho er forelska i ein eldre gut, akkurat som dei andre jentene. Men jenta veks opp i ein familie i oppløysing. Mora orkar ikkje å vere mor, og den alkoholiserte faren er fråverande. Broren er for liten til å gi opp håpet om at ein dag skal alt bli betre. Jenta prøver å rømme frå det som omgir henne: familien sitt tyranni, dei systemtru lærarane, den autoritære staten. I forfattaren Angelika Klüssendorfs litteratur møtest ytterpunkta, det sterke treff det svake, det støyande det stille. Jenta er skjør og samstundes brutal, historisk og aktuell. Den norske utgjevinga er støtta av Goethe institutt.Nominert til Deutscher Buchpreis 2011.«Ein av dei mest radikale og rørande oppvekstromanane i det tyske språket. Ingen tvil: Jenta til Angelika Klüssendorf er ei heltinne for vår tid.»ALEXANDER CAMMAN, Die Zeit

Jenta er skjør og samstundes brutal, historisk og aktuell. Innledning. Bruk av en som ubestemt artikkel også ved hunkjønnsord (en jente - jenta) har vært offisielt akseptert innenfor bokmål i hvert fall siden 1959, i de første årene med unntak for en viss gruppe substantiver, men i hvert fall fra 80-tallet uten slike uttrykte restriksjoner.Dette er også i overensstemmelse med talemålsutviklingen enkelte steder. Norsk nettdramaserie.

For info som ikke er relatert til kryssord, så kan du slå opp jenta i ordboka.. Relaterte oppslagsord egnet for kryssord: Gutten, hushjelpen Det sies at «Jenta fra Ipanema» var inspirert av Heloísa Eneida Menezes Paes Pinto (nå Helô Pinheiro), en femten år gammel jente som bodde i Rua Montenegro i det fasjonable Ipanema-strøket i Rio de Janeiro, Brasil.Daglig spasserte hun til stranda forbi den populære bar-kafeen Veloso, der hun påkalte oppmerksomheten til stamgjestene Jobim og Moraes. Jenta prøver å rømme frå det som omgir henne: familien sitt tyranni, dei systemtru lærarane, den autoritære staten.

RELATERTE BØKER