En odyssé

En odyssé - Daniel Mendelsohn | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Daniel Mendelsohn
DIMENSJON
7,15 MB
FILNAVN
En odyssé.pdf
ISBN
2126520970493

BESKRIVELSE

Nytt litterært mesterverk fra forfatteren av den internasjonale suksessen Forsvunnet - en fortelling om seks av seks millioner, som også i Norge fant et stort og begeistret publikum da den utkom i 2009. Daniel Mendelsohns nye bok er en sterk og bevegende skildring av forholdet mellom en 81 år gammel far og godt voksen sønn som er fastlåst i taushetsbelagte misforståelser - til de sammen legger ut på en livsforandrende dannelsesreise ansporet av Homers episke mesterverk, Odysseen. Reisen begynner når Daniels far melder seg på sønnens seminar om Homers verk, for å bøte på sin ungdoms forsømmelser av klassikerne. Den fortsetter når semesteret er over og forfatteren inviterer faren med på et middelhavscruise som følger Odyssevs reise i oldtiden. Den intime forbindelsen mellom Homers fortelling fra antikken og bokens utforskning av forholdet mellom far og sønn, fedre og sønner, gjør En odyssé til en sjelden opplevelse som mesterlig leser egne familierelasjoner i lys Homers evige klassiker. Hjemkomst er i Homers verden gjerne ensbetydende med døden. Slik går det også i Mendelsohns gripende fortelling. Reisen med Homer blir Jay Mendelsohns siste reise.

Dette er ikke en bokanmeldelse, men et essay om min far, Odysseen og boken En Odyssé som for en tid tilbake kom på norsk av Daniel Mendelsohn. Da jeg var barn, leste far for meg og mine søsken. Odyssée Ulysse en proie aux sirènes .

Utformingen gjør serien optimal for både hverdags- og ... En far melder seg på sin sønns forelesningsrekke om Odysséen, og sammen legger de ut på en emosjonell og geografisk dannelsesreise. Den kritikerroste forfatteren og klassisisten, Daniel Mendelsohn, har skrevet en bok om Odysséen, sin far og det som skulle bli hans siste reise.Den intime forbindelsen mellom Homers fortelling fra antikken og bokens utforskning av forholdet mellom far og ... - Det er brukt en annen type glassmasse i produksjonen av Odyssé i forhold til produksjonen av våre øvrige produkter.

RELATERTE BØKER