En odyssé

En odyssé - Daniel Mendelsohn | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Daniel Mendelsohn
DIMENSJON
7,57 MB
FILNAVN
En odyssé.pdf
ISBN
6689163836165

BESKRIVELSE

Nytt litterært mesterverk fra forfatteren av den internasjonale suksessen Forsvunnet - en fortelling om seks av seks millioner, som også i Norge fant et stort og begeistret publikum da den utkom i 2009. Daniel Mendelsohns nye bok er en sterk og bevegende skildring av forholdet mellom en 81 år gammel far og godt voksen sønn som er fastlåst i taushetsbelagte misforståelser - til de sammen legger ut på en livsforandrende dannelsesreise ansporet av Homers episke mesterverk, Odysseen. Reisen begynner når Daniels far melder seg på sønnens seminar om Homers verk, for å bøte på sin ungdoms forsømmelser av klassikerne. Den fortsetter når semesteret er over og forfatteren inviterer faren med på et middelhavscruise som følger Odyssevs reise i oldtiden. Den intime forbindelsen mellom Homers fortelling fra antikken og bokens utforskning av forholdet mellom far og sønn, fedre og sønner, gjør En odyssé til en sjelden opplevelse som mesterlig leser egne familierelasjoner i lys Homers evige klassiker. Hjemkomst er i Homers verden gjerne ensbetydende med døden. Slik går det også i Mendelsohns gripende fortelling. Reisen med Homer blir Jay Mendelsohns siste reise.

Moderne nordisk mat med lokal vri og et nikk til Asia fyller tallerknene. Gjestene fyller restauranten.

Denne siden inneholder synonymer, betydninger og viser forekomsten i kryssord for Odysse, i både bokmål og nynorsk. Oppskrifter fra «Munter mat - en nordisk odyssé» Gratinert klippfisk. Bacalhau com natas er en portugisisk rett med klippfisk, poteter og løk som gratineres med bechamelsaus og brødrasp. Odysseen, episk dikt i 24 sanger om helten Odyssevs' hjemferd og hjemkomst fra Troja; eposet blir tillagt Homer.

RELATERTE BØKER