Kirkesamfunn i Norge

Kirkesamfunn i Norge - Øyvind Gaarder Andersen, Thomas Arentzen, Torleiv Austad, Ingunn Folkestad Breistein, Lemma Desta, Tor Tjeransen, Ola Tjørhom, Jorun Wendel, Trond Skard Dokka, Anne Bente Hadland, Pål Repstad, Bente Sandtorp, Marit Skartveit, Helje Kringlebotn Sødal | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Gaarder Andersen, Thomas Arentzen, Torleiv Austad, Ingunn Folkestad Breistein, Lemma Desta, Tor Tjeransen, Ola Tjørhom, Jorun Wendel, Trond Skard Dokka, Anne Bente Hadland, Pål Repstad, Bente Sandtorp, Marit Skartveit, Helje Kringlebotn Sødal
DIMENSJON
8,39 MB
FILNAVN
Kirkesamfunn i Norge.pdf
ISBN
4923368189437

BESKRIVELSE

Kirkesamfunn i Norge - innføring i kirkekunnskap gir en oppdatert presentasjon og drøfting av ulike tros- og kirkesamfunn som virker i Norge. Boken fokuserer på trossamfunn med en forholdsvis lang historie og en relativt bred oppslutning, men omtaler også de nye kristne migrantmenighetene som har etablert seg i Norge de siste årene. Den presenterer dessuten to store, globale tradisjoner som bare i mindre grad er representert her til lands; de anglikanske og reformerte kirkene.I tillegg til å gi oversiktskunnskap om de enkelte kirkesamfunn, er formålet med boken å videreutvikle den tradisjonelle konfesjonskunnskapen ved å presentere en innføring i kirkekunnskap. «Kirkekunnskap» har i likhet med konfesjonskunnskap et normativt grunnlag, men er likevel mer empirisk og deskriptivt orientert enn konfesjonskunnskapen.I sum formidler boken innsikt i det mangfoldige og fascinerende, men også utfordrende og til tider komplekse kirkelig livet som utspiller seg i Norge.

Boka sikter i følge redaktøren på å videreutvikle konfesjonskunnskapen. Samtidig er likhetene med nyere norske lærebøker i konfesjonskunnskap slående.

Den første moderne frimenigheten, Skien Misjonskirke, ble stiftet i Skien i 1856 av Gustav Adolph Lammers ... Kristensamfunnet ble grunnlagt i 1922 i Sveits og her i Norge finnes det menigheter, både i Oslo, Bergen og Trondheim. Ari Behn voskte opp i dette kirkesamfunnet. Presentasjon av menigheten.

RELATERTE BØKER