Barne- og ungdomslitteratur

Barne- og ungdomslitteratur - Kristin Ørjasæter | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristin Ørjasæter
DIMENSJON
8,29 MB
FILNAVN
Barne- og ungdomslitteratur.pdf
ISBN
3000016350226

BESKRIVELSE

Dagens barne- og ungdomslitteratur bruker ei mengd ulike verkemiddel, det påverkar utforminga av innhaldet og lesarrolla. Perspektivet i denne boka er påverka av leik-teori, performativ estetikk og multimodal medieteori, og studentane får ei oppdatert forståing av kva barne- og ungdomslitteratur er og korleis han fungerer. Ørjasæter syner korleis lesaren blir inkludert i forteljinga, enten mediet er bildebok, teikneserie, tekstbok, lydbok eller app. Vidare ser forfattaren på samanhengen mellom den litteraturen vaksne skriv for barn og unge, og den litteraturen barn og unge skaper sjølv, som fan-fiction. Boka er skriven for studentar på barnehagelærarutdanninga, grunnskulelærarutdanningane og bibliotekarutdanninga.

Forskningsgruppa er organisatorisk tilknyttet Institutt for nordisk og mediefag, UiA, men kan også være et forum for forskere i andre fagmiljø på fakultetet og universitetet som interesserer seg for litteratur rettet mot unge lesere. Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2018 deles ut av kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande torsdag 14. mars 2019.

- Det er ikke gjort noen ... NOR1302 - Nordisk barne- og ungdomslitteratur 1 NOR2310 er et fordypningsemne i barne- og ungdomslitteratur, særlig norsk. Det forutsettes derfor at studentene på emnet kjenner til faglitteraturen og sentrale modeller og begreper fra emnet NOR1302. Den årlige barne- og ungdomsbokquizen under Litteraturfestivalen på Lillehammer er i år flytta ut av Holbøsalen i Kulturhuset Banken og til Spacesalen på internett.

RELATERTE BØKER