Skjønnlitterære selvmord

Skjønnlitterære selvmord - Eivind Normann-Eide | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eivind Normann-Eide
DIMENSJON
10,61 MB
FILNAVN
Skjønnlitterære selvmord.pdf
ISBN
1393602596866

BESKRIVELSE

Kan skjønnlitteraturen hjelpe oss å se faresignalene hos personer med selvmordstanker? Finnes det måter å hindre selvmord på? I denne boken gjør psykologspesialist Eivind Normann-Eide en rekke lesninger av berømte litterære selvmord - som Unge Werthers lidelser av Johann Wolfgang von Goethe, Anna Karenina av Leo Tolstoj og Glassklokken av Sylvia Plath. Gjennom gripende og poengterte lesninger viser forfatteren frem hvordan disse litterære figurene, hvorav flere har sterke selvbiografiske trekk, på ulike måter kjennetegnes av et komplekst samspill av faresignaler forbundet med selvmord. Faresignaler leseren også vil kunne fange opp, og dermed være til hjelp i det virkelige liv. Boken henvender seg til behandlere innenfor psykisk helsevern, pårørende og et allment publikum for øvrig.

Dette er en interessant og «lettlest» bok om et vanskelig og viktig tema. Med sine 150 sider rommer boken bred kunnskap om mennesket og dynamikken i selvmord som fenomen. Skjønnlitterære selvmord.

Oslo: Pax forlag, 2016. Pris NOK 349 ISBN 978-82-530-3913-8.

RELATERTE BØKER