Det norske landskapet

Det norske landskapet - Arne Lie Christensen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Lie Christensen
DIMENSJON
9,82 MB
FILNAVN
Det norske landskapet.pdf
ISBN
4347298072869

BESKRIVELSE

Boken er en kulturhistorisk fortelling om utviklingen av våre fysiske omgivelser fra 1700-tallet og fram til i dag. Fire ulike steder i Norge presenteres; Hjelle i Valdres, Todalen på Nordmøre, Grunnfarnes på Ytre Senja og Optakermoen på Romerike. Forfatteren ser nærmere på begrepene landskap, landskapssyn og kulturlandskap, og utforsker karakteristiske trekk ved ulike landskapstyper. Forfatteren drøfter også hvordan vi kan lese et landskap horisontalt (geografisk) og vertikalt (historisk), og tar for seg ulike fremstillinger av Norge i kunsten og litteraturen. Har noter, litteraturliste, oversikt over forkortelser og register.

Der det før var skog, er det kanskje et boligfelt nå, og der det tidligere var åker og eng, er det dukket opp ... Hvem eier det norske landskapet? I hvert fall ikke NVE. Likevel har regjeringen vedtatt en energilov som gir NVE fritt fram til å la blikket fare over gjenstående naturperler og innby ivrige utbyggere til å tjene penger på å forbruke norsk natur.

Resultater fra nyere forskning rundt om i landet blir trukket inn, og framstillingen gir slik en situasjonsrapport over dialektenes stilling i dag, på ... Boka gir en oversikt over det tradisjonelle norske dialektlandskapet, men legger samtidig stor vekt på endringene dette landskapet har gått gjennom de siste tiårene. Resultater fra nyere forskning rundt om i landet blir trukket inn, og framstillingen gir slik en situasjonsrapport over dialektenes stilling i dag, på begynnelsen av 2000-tallet.

RELATERTE BØKER