Det norske landskapet

Det norske landskapet - Arne Lie Christensen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Lie Christensen
DIMENSJON
4,55 MB
FILNAVN
Det norske landskapet.pdf
ISBN
5649937725003

BESKRIVELSE

Boken er en kulturhistorisk fortelling om utviklingen av våre fysiske omgivelser fra 1700-tallet og fram til i dag. Fire ulike steder i Norge presenteres; Hjelle i Valdres, Todalen på Nordmøre, Grunnfarnes på Ytre Senja og Optakermoen på Romerike. Forfatteren ser nærmere på begrepene landskap, landskapssyn og kulturlandskap, og utforsker karakteristiske trekk ved ulike landskapstyper. Forfatteren drøfter også hvordan vi kan lese et landskap horisontalt (geografisk) og vertikalt (historisk), og tar for seg ulike fremstillinger av Norge i kunsten og litteraturen. Har noter, litteraturliste, oversikt over forkortelser og register.

men det å la norske interesser komme først er ikke moralsk forkastelig, ... Det norske alkohol-landskapet. Hvorfor drikker nordmenn mindre enn andre europeere? Hvor lenge vil det vare? Hva er polene i norsk alkoholdebatt? I 1996 drakk nordmenn over 15 år i gjennomsnitt 5 liter ren alkohol i året.

Andelen innvandrere fra Afrika og Asia i virksomheter har vist liten endring siden 2008. Les mer.

RELATERTE BØKER