Det norske landskapet

Det norske landskapet - Arne Lie Christensen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arne Lie Christensen
DIMENSJON
6,74 MB
FILNAVN
Det norske landskapet.pdf
ISBN
2378554818463

BESKRIVELSE

Boken er en kulturhistorisk fortelling om utviklingen av våre fysiske omgivelser fra 1700-tallet og fram til i dag. Fire ulike steder i Norge presenteres; Hjelle i Valdres, Todalen på Nordmøre, Grunnfarnes på Ytre Senja og Optakermoen på Romerike. Forfatteren ser nærmere på begrepene landskap, landskapssyn og kulturlandskap, og utforsker karakteristiske trekk ved ulike landskapstyper. Forfatteren drøfter også hvordan vi kan lese et landskap horisontalt (geografisk) og vertikalt (historisk), og tar for seg ulike fremstillinger av Norge i kunsten og litteraturen. Har noter, litteraturliste, oversikt over forkortelser og register.

Er det noen deler av Norge der dere er åpne for at det bygges ut vindkraft? Det er mange vindkraftprosjekter vi ikke går imot. Christensen, Arne Lie Det dramatiske norske landskapet. Om landskap og landskapsforståelse i kulturhistorisk perspektiv.

Farfar gikk lange turer - for eksempel fra Trondheim til Oslo på ski - simpelthen fordi han, med den norske forfatteren og fjellmannen Aasmund Olavsson Vinje (1818-1870), ... Og det var de kanskje nødt til, hvis man ser på endringene i det politiske landskapet de siste 30 årene. ...

RELATERTE BØKER