Barn, litteratur og livsmestring

Barn, litteratur og livsmestring - Signy Marie Kværneng Stoltenberg | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Signy Marie Kværneng Stoltenberg
DIMENSJON
6,8 MB
FILNAVN
Barn, litteratur og livsmestring.pdf
ISBN
8042674317420

BESKRIVELSE

Har du lagt merke til den årvåkne oppmerksomhet som kan vekkes hos barn i møte med en skjønnlitterær fortelling? Hvordan barnet kan fange inn fortellingen, leke med den, utvide den, gjenskape den og gjøre den til sin egen? Har du erfart hvordan fortellingen kan bli større enn seg selv når den deles i barnehage eller klasserom? Denne boka kaster lys over de utviklingspsykologiske mulighetene som finnes i barnets møte med skjønnlitteraturen. Det dreier seg om mulighet for både innsikt og utsikt. Skjønnlitteraturen gir barnet mulighet til å bli bedre kjent med egne tanker og følelser. Den kan gi næring til og utvide de fortellingene barnet bærer om seg selv. Og den lar barnet få øye på andres livshistorier. Den utfordrer til å tøye forestillingsevnen og er egnet til å utvikle empati. Boka kan dessuten gjerne leses som et innspill til arbeidet med temaene livsmestring og demokratiforståelse i barnehager og skoler.

Om et barn opplever krenkelser eller mobbing, må barnehagen håndtere, stoppe og følge opp dette. Denne boken omhandler livsmestring som er et sentralt begrep i den nye Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver. Livsmestring har nær sammenheng med psykisk helse og handler om å ruste små barn til å takle livets opp- og nedturer ved å gi dem god omsorg her og nå.

Del artikkel: I barnehagen handler livsmestring i første rekke om å bidra til at barna utvikler et positivt selvbilde gjennom mestringsopplevelser, skriver Henning Plischewski og Marianne Torve Martinsen. Hva er livsmestring? Når vi spør kollegaer i barnehagen om hva livsmestring kan være, får vi beskrivelser som handler om å støtte barn slik at de «har det bra», og å støtte barns utvikling med mål om en god fremtid.De vektlegger ulike kunnskaper og ferdigheter som barn bør mestre, slik at hverdagen preges av «(…) trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd og forebygge ... Barn, litteratur og livsmestring. Den skjønnlitterære fortellingens betydning for barns utvikling Signy Marie Kværneng Stoltenberg Har du lagt merke til den årvåkne oppmerksomhet som kan vekkes hos barn i møte med en skjønnlitterær fortelling? Hvordan barnet kan fange inn fortellingen, leke med den, utvide den ... Barn, litteratur og livsmestring den skjønnlitterære fortellingens betydning for barns utvikling.

RELATERTE BØKER