Samlede fiksjoner

Samlede fiksjoner - Jorge Luis Borges | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jorge Luis Borges
DIMENSJON
9,84 MB
FILNAVN
Samlede fiksjoner.pdf
ISBN
7016826579824

BESKRIVELSE

Jorge Luis Borges, den blinde bibliotekaren i Buenos Aires, er sannsynligvis den mest innflytelsesrike forfatteren i verden etter andre verdenskrig. Med sin nyskapende litterære stil banet Borges veien for en vidgjeten generasjon av latinamerikanske forfattere, og han har påvirket både forfattere og filosofer over hele den vestlige verden. I "Samlede fiksjoner" er alle hans fortellinger samlet og oversatt til norsk. Borges¿ verden er en labyrint full av ironiske kommentarer, drømmer, oppdiktede fenomener, kinesiske myter, arabiske legender, inspirert av islandske sagaer og fortalt i en stil som er tørr og nesten matematisk. Han tar oss med til innbilningens museum der alt er mulig og hvor man leter etter løsningen på all verdens gåter og mysterier. På fascinerende vis stiller Borges en rekke filosofiske og eksistensielle spørsmål han avdekker språkets og fortellingens begrensninger og utfordrer vår virkelighetsforståelse.

Kritiske røster hevder at utvasking av skillet mellom fiksjons- og faktasjangere gjør det vanskelig å skille historiske fakta fra oppdiktede historier. Jorge Luis Borges, argentinsk forfatter og oversetter, direktør for Argentinas nasjonalbibliotek fra 1955 til 1973. Borges regnes blant 1900-tallets mest betydningsfulle forfattere, og i 1979 ble han tildelt den spanskspråklige litteraturens høyeste æresbevisning, Premio Miguel de Cervantes.

Boken kommer utstyrt som en gavebok. Bokdetaljer. Jorge Luis Borges' samlede fiksjoner foreligger endelig på norsk.

RELATERTE BØKER