Natthimmel med kulehòl

Natthimmel med kulehòl - Ocean Vuong | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ocean Vuong
DIMENSJON
11,41 MB
FILNAVN
Natthimmel med kulehòl.pdf
ISBN
7326729469139

BESKRIVELSE

Litterær sensasjon med familietraume frå Vietnamkrigen. Denne boka har blitt ein litterær sensasjon i USA. Vuong blir samanlikna med dei verkeleg store i den engelskspråklege litteraturen, som Emily Dickinson og William Shakespeare. I dikta til Ocean Vuong blir det svært intime stadig sett opp imot historiske hendingar. I etterdønningane frå Vietnamkrigen skildrar Vuong sorg, vald, krig og overgrep med eit mjukt landskap av poetiske bilete. Det er dikt som gjennom rytme og driv demonstrerer korleis ei varleg hand på eit bryst kan stille sjølv den sterkaste lysta.

Denne boka har blitt ein litterær sensasjon i USA. Vuong blir samanlikna med dei verkeleg store i den engelskspråklege litteraturen, som Emily Dickinson og William Shakespeare. På jorda er vi glimtvis vakre er ein son sitt brev til ei mor som ikkje kan lese, skrive da sonen, Veslehunden, er i slutten av tjueåra.

Språk: Språk: Norsk (Nynorsk) År: 2019; Noter: Dikta i denne boka er prega av traume og vald i kjølvatnet av Vietnamkrigen. Far til forfattaren går igjen i diktinga, og myte og ei traumatisk fortid blir fletta saman. Natthimmel med kulehòl speglar den same tematikken og er djupt i slekt med romanen, men slepp seg meir laus i referansar og modernistiske oppsett.

RELATERTE BØKER