Medmenneske

Medmenneske - Olav Duun | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav Duun
DIMENSJON
4,50 MB
FILNAVN
Medmenneske.pdf
ISBN
7180727383231

BESKRIVELSE

Vi møter bonden Håkon, den unge kona Ragnhild - og svigerfaren Didrik Dale. Didrik er inkarnasjonen av vondskap og intrigemakeri. Boka handlar om det innfløkte tilhøvet mellom godt og vondt i menneskelivet, og Ragnhild må sanne at "det vonde drep ein ikkje med øks". Dette er den første boka i Ragndhild-trilogien.

Medmenneske-trilogien er et annet hovedverk, og både der og i de litt mer «moderne» romanene fra 1930-tallet er det alvorlige etiske spørsmål som tas opp i dikterisk form. Medmenneske; Tillatt for alle; 1 t 40 min; Serie i fire deler etter romanen av Olav Duun. Lagt til rette for fjernsyn av Arild Brinchmann (1:4) I hovedrollene Britt Langlie, Ståle Bjørnhaug, Grete Nordrå, Espen Skjønberg. Medmenneske (utdrag) Olav Duun (1886 1939) Didrik hadde vakna med eit brak, kom det for han: Fylla brast inni hovude på han, og hovude med, og enda låg han der og visste til seg.

Der såg han vindauge, og utanfor det stod gamlemor Verda livs levande og gjorde seg kvit og blid. Trenger du et godt sitat? På Siterte sitater finner du sitater og ordtak om medmenneskelighet og mer enn 1200 andre emner. Et virkelig godt medmenneske har det også godt med seg selv, og dermed er dette kanskje blant menneskers mest attråverdige mål. Er du mer interessert i denne typen tanker, menneskers indre liv, vår atferd, tanker og følelser, og ikke minst våre muligheter for vekst og utvikling, tror jeg du vil finne våre bøker om disse teamene interessante. Bruk feltet under til å legge til et nytt synonym til medmenneske.

RELATERTE BØKER