Felemakaren og døtrene hans

Felemakaren og døtrene hans - Edvard Hoem | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Edvard Hoem
DIMENSJON
9,9 MB
FILNAVN
Felemakaren og døtrene hans.pdf
ISBN
3382816813694

BESKRIVELSE

"Felemakaren og døtrene hans" er romanen om bondeguten Lars Olsen Hoem, som rett etter konfirmasjonen må marsjere av garde for å ro kanonkuler under slaget på Københavns Red og blir vitne til at mange av kameratane hans misser livet.Under kystblokaden 1807-14 reiser han til Arkhangelsk for å hente rug, men galeasen blir kapra av britiske Jolly Tar, og Lars og dei andre lever i fire år som krigsfangar på eit overfylt fangeskip utanfor Plymouth.I den svartaste naud og stort mismot møter han ein fransk medfange som lærer han å bygge fiolinar. Dermed kan livet hans ta ei ny vending. Han som hadde drøymt om eit liv på verdshava blir felemakar i ein vestnorsk småby, der han lever saman med ei kvinne han elskar og sju døtrer som fyller livet hans med meining.Krefter som vi ikkje rår med kan opne dørene til eit liv som i ettertanken framstår som ei stor gåve.Lars Hoem var født på Hoem i Romsdal i 1782. Han er grandonkelen til Serianna, som blir gift med Knut Hansen Nesje, kjent som slåttekaren i Edvard Hoems slektskrønike.

Vi regner også med at vi må være hjemmeisolerte en god stund til framover også. Formen går opp og ned for hele familien, sier Wiborg. Det handlet om en mann som oppdaget en mann som prøvde å voldta hans fire år gamle datter.

Skip to the ... Takk for din klikk og hent-ordre! Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt.

RELATERTE BØKER