Den underjordiske jernbanen

Den underjordiske jernbanen - Colson Whitehead | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Colson Whitehead
DIMENSJON
10,68 MB
FILNAVN
Den underjordiske jernbanen.pdf
ISBN
1098089698464

BESKRIVELSE

Årets litterære sensasjon - historien om slavejenta Cora setter seg i beinmargen. Sekstenårige Cora er slave på en bomullsplantasje i Georgia i USA. Hun lever i daglig angst for fornedrelse og brutal avstraffelse, men også med myten om sin mor, Mabel, som klarte å flykte. Cora og vennen Caesar bestemmer seg for å forsøke det samme vågestykket, og de legger ut på en livsfarlig reise - med den fanatiske slavefangeren Ridgeway i hælene. Den myteomspunne underjordiske jernbanen tar rømlingene nordover fra stat til stat, til nye verdener og nytt håp, men drømmen om frihet møter sterk motstand selv der det tilsynelatende er trygt å være. Samtidig som Ridgeway og hans blodhunder stadig puster Cora i nakken. Colson Whiteheads mesterverk er både en dirrende spennende skjebnefortelling og en banebrytende litterær prestasjon i sin beskrivelse av den mest brutale perioden i amerikansk historie.«Den underjordiske jernbanen erårets beste bok - kanskje tiårets.»Chicago Tribune

«En sjelden gang dukker det opp bøker som går gjennom marg og bein, flytter inn i deg og blir der for alltid. Dette er en slik bok.» Oprah ... Colson Whitehead: Den underjordiske jernbanen.

Samtidig som Ridgeway og hans blodhunder stadig puster Cora i nakken. Med sig har han den Pulitzerpris-vindende roman "Den underjordiske jernbane", der fortjener al den ros, den har fået i hjemlandet Johannes' Åbenbaring tilbyder en kodet skildring af helvede på slaveplantagen, tænker Cora, den flygtende slave i Colson Whiteheads internationale gennembrudsroman. MANGFOLDIG: Colson Whitehead har seks romaner bak seg før gjennombruddet med «Den underjordiske jernbanen». Han har også skrevet en bok om Manhattan og en om poker-VM i 2011.

RELATERTE BØKER