Den nye litterære bølgen

Den nye litterære bølgen - Jo Bech-Karlsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jo Bech-Karlsen
DIMENSJON
6,59 MB
FILNAVN
Den nye litterære bølgen.pdf
ISBN
5384585815643

BESKRIVELSE

Vi opplever en ny litterær bølge innenfor norsk dokumentarlitteratur. Den kjennetegnes av at subjektivitet og saklighet møtes og skaper en ny form for skrivekunst. Dokumenter blir en del av det litterære uttrykket. De nye dokumentarforfatterne ønsker å vise åpenhet om arbeidsmetoder og om det som måtte være usikkert. De skriver for det meste i første person, og avviser den allvitende forfatterstemmen. Det fører til økt selvrefleksivitet og større vilje til dialog.Den nye dokumentarlitteraturen kjennetegnes av økt bruk av referanser til andre tekster; den lukker seg ikke inne i sitt eget univers, men åpner seg mot verden. Forfatterne tar også i bruk referanser i form av noter, kildeangivelser og litteraturlister, som ikke var vanlig på 1990-tallet. Sist, men ikke minst: Forfatterne inngår en leserkontrakt om at bøkene er virkelighetslitteratur, og motsetter seg aktivt de hybridformer som er så utbredt ellers i litteratur og kunst.

16.30 - 18, er det boklansering ved Cappelen Damm-huset i Akersgata. Boken som lanseres har fått navnet Den nye litterære bølgen.

Det blir ikke flere titler av sånt. Braad Thomsen, Christian: Kameraet som pen : den nye bølge i fransk film 1958-94, 1994, isbn 87-00-16508-5, Finn boken Iversen, Gunnar: Den franske nye bølgen : en introduksjon, 1988, isbn 82-90738-04-8, Finn boken Monaco, James: The New Wave : Truffaut, Godard, Chabrol, Rohmer, Rivette, 1976, isbn -19-501992-x, Finn boken Neupert, Richard: A history of the French new wave cinema, 2002 ... Den første bølgen av nye aksjer: Slik fungerer Norwegian-emisjonen. Flyselskapet trykker nå opp 400 millioner nye aksjer som kommer i handel fra onsdag.

RELATERTE BØKER