Den nye litterære bølgen

Den nye litterære bølgen - Jo Bech-Karlsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jo Bech-Karlsen
DIMENSJON
11,55 MB
FILNAVN
Den nye litterære bølgen.pdf
ISBN
8305327098273

BESKRIVELSE

Vi opplever en ny litterær bølge innenfor norsk dokumentarlitteratur. Den kjennetegnes av at subjektivitet og saklighet møtes og skaper en ny form for skrivekunst. Dokumenter blir en del av det litterære uttrykket. De nye dokumentarforfatterne ønsker å vise åpenhet om arbeidsmetoder og om det som måtte være usikkert. De skriver for det meste i første person, og avviser den allvitende forfatterstemmen. Det fører til økt selvrefleksivitet og større vilje til dialog.Den nye dokumentarlitteraturen kjennetegnes av økt bruk av referanser til andre tekster; den lukker seg ikke inne i sitt eget univers, men åpner seg mot verden. Forfatterne tar også i bruk referanser i form av noter, kildeangivelser og litteraturlister, som ikke var vanlig på 1990-tallet. Sist, men ikke minst: Forfatterne inngår en leserkontrakt om at bøkene er virkelighetslitteratur, og motsetter seg aktivt de hybridformer som er så utbredt ellers i litteratur og kunst.

Ni av dem gir ham grunnlag for å påstå at en ny litterær bølge ruller over landet. Den nye bølgen, betegner den oppblomstring av «ung» fransk film som varte fra 1959 og et stykke utover i 1960-årene, en periode da et meget stort antall unge franske filmskapere regidebuterte. Regissører som François Truffaut, Jean-Luc Godard, Claude Chabrol, Eric Rohmer, Jacques Rivette, Alan Resnais, Agnes Varda og Louis Malle fikk internasjonal oppmerksomhet med et spontant og direkte ... Den nye litterære bølgen.

I den sammenheng inviterer forlaget Cappelen Damm Akademisk og forfatteren til panelsamtale rundt følgende punkter: Den nye bølgen. Den nye litterære bølgen : litteraritet og transparens i norske dokumentarbøker 2006-2013 har 5 aktive annonser. - Populærvitenskap kan defineres på mange måter, men den nye bølgen er preget av faglig solide bøker som oser av formidlingsglede. Noen av våre titler i denne kategorien er oversatt til over 30 språk, noe som viser at det er et stort behov for denne typen bøker. Den nye franske bølgen (fransk: la Nouvelle Vague) er en stilretning innenfor fransk film som oppsto på slutten av 1950-tallet.Regissørene Jean-Luc Godard, Francois Truffaut, Jacques Demy, Jacques Rivette, Claude Chabrol, Jacques Rozier og også andre sto i spissen for retningen, som delvis var basert på den italienske neorealismen..

RELATERTE BØKER