Constance Ring

Constance Ring - Amalie Skram | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amalie Skram
DIMENSJON
11,96 MB
FILNAVN
Constance Ring.pdf
ISBN
6905828921339

BESKRIVELSE

"Constance Ring" er Amalie Skrams debutroman fra 1885. Den var en uhørt krass kritikk av den økonomiske og seksuelle undertrykkingen i ekteskapet. Især provoserte hennes åpenhjertige skildring av kvinnelig seksualitet og av dobbeltmoralen i det borgerlige ekteskapet. Helt uvitende om alt som har med erotikk å gjøre, gifter embetsmannsdatteren Constance seg med den eldre forretningsmannen Ring. Hun reagerer med gru og et ønske om skilsmisse da ekteskapets realiteter og mannens troløshet går opp for henne. Men samfunnets fordømmelse tvinger henne til å bli, og etter å ha blitt enke, og lært flere menn å kjenne, sitter hun igjen fullstendig desillusjonert. Amalie Skrams dyptloddende skildring av følelser, seksualitet og bevissthet har kraft og gir innsikt mer enn hundre år etter at førsteutgaven utkom.

Marie mener at Constance har skylden for at Ring er utro, fordi hun alltid er kald overfor ham. Marie mener at utroskap foregår i de fleste ekteskap og hvis Constance vil unngå dette må hun være mer imøtekommende overfor mannen sin ... Constance er kjent brukt i Sverige og Danmark fra 1700-tallet.

The novel had been written in 1883 but was delayed till Amalie felt able to publish. References This article about an 1880s novel is a stub.

RELATERTE BØKER