Constance Ring

Constance Ring - Amalie Skram | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amalie Skram
DIMENSJON
10,81 MB
FILNAVN
Constance Ring.pdf
ISBN
4630239787541

BESKRIVELSE

"Constance Ring" er Amalie Skrams debutroman fra 1885. Den var en uhørt krass kritikk av den økonomiske og seksuelle undertrykkingen i ekteskapet. Især provoserte hennes åpenhjertige skildring av kvinnelig seksualitet og av dobbeltmoralen i det borgerlige ekteskapet. Helt uvitende om alt som har med erotikk å gjøre, gifter embetsmannsdatteren Constance seg med den eldre forretningsmannen Ring. Hun reagerer med gru og et ønske om skilsmisse da ekteskapets realiteter og mannens troløshet går opp for henne. Men samfunnets fordømmelse tvinger henne til å bli, og etter å ha blitt enke, og lært flere menn å kjenne, sitter hun igjen fullstendig desillusjonert. Amalie Skrams dyptloddende skildring av følelser, seksualitet og bevissthet har kraft og gir innsikt mer enn hundre år etter at førsteutgaven utkom.

Gyldendal nektet å innfri avtalen om trykking da det særdeles provokative innholdet ble avslørt. Kjøp Constance Ring. Amalie Skram ble født i Bergen 1846 og døde i 1905.

Naiv og uskyldig, som de fleste andre kvinner Skram skildrer. Ektemannen, den seksten år eldre grosserer Ring, er svært glad i Constance, men hun ser bare ut til å bli brydd av ham.

RELATERTE BØKER