Constance Ring

Constance Ring - Amalie Skram | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amalie Skram
DIMENSJON
10,64 MB
FILNAVN
Constance Ring.pdf
ISBN
1923565188679

BESKRIVELSE

"Constance Ring" er Amalie Skrams debutroman fra 1885. Den var en uhørt krass kritikk av den økonomiske og seksuelle undertrykkingen i ekteskapet. Især provoserte hennes åpenhjertige skildring av kvinnelig seksualitet og av dobbeltmoralen i det borgerlige ekteskapet. Helt uvitende om alt som har med erotikk å gjøre, gifter embetsmannsdatteren Constance seg med den eldre forretningsmannen Ring. Hun reagerer med gru og et ønske om skilsmisse da ekteskapets realiteter og mannens troløshet går opp for henne. Men samfunnets fordømmelse tvinger henne til å bli, og etter å ha blitt enke, og lært flere menn å kjenne, sitter hun igjen fullstendig desillusjonert. Amalie Skrams dyptloddende skildring av følelser, seksualitet og bevissthet har kraft og gir innsikt mer enn hundre år etter at førsteutgaven utkom.

I romanen møter man den unge embedsmannsdatteren Constance. Hun innleder forhold til tre forskjellige menn; forretningsmannen Ring, Lorck som er lege og musikeren Meyer. Constance Ring (1885) er Amalie Skrams debut, og innleder perioden med ekteskapsromaner.

Tabellen nedenfor gir en detaljert oversikt over populariteten til kvinnenavnet Constance og varianter av dette ... Frihet til å skrive : artikler om kvinnelitteratur fra Amalie Skram til Cecilie Løveid Constance Ring handler om den unge embetsmannsdatteren Constance, som innleder et forhold til tre menn, en forretningsmann, en lege og en musiker, bare for å finne ut at de alle har en tjenestepike på si'. Constance synes ikke livet er verd å leve; skyldfølelse, vemmelse og skam driver henne til å tømme giftbegeret. Som Constance Ring, Ory (Forrådt), Fru Inés og Lucie opplevde også Skram å leve i et ulykkelig ekteskap.

RELATERTE BØKER