Oda!

Oda! - Ketil Bjørnstad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ketil Bjørnstad
DIMENSJON
6,32 MB
FILNAVN
Oda!.pdf
ISBN
8487591641827

BESKRIVELSE

ODA! er dokumentarromanen om Oda Krohg, embetsmannsdatteren som ble Kristiania-bohemens kvinnelige lederskikkelse . et ideal for mange, dyrket som en myte. Men hvem var Oda Krohg? En nytenker, en banebryter? Eller en ulykkelig malerinne, et offer for mennenes visjoner om kvinnen og den frie kjærlighet, splittet mellom rollene som skjøge og madonna?Mange av samtidens fremste kunstnere og forfattere ble merket av henne. Edvard Munch, Jappe Nilssen, Hans Jæger, Sigbjørn Obstfelder, Gunnar Heiberg og ikke minst Christian Krohg, som ble hennes ektemann.I denne medrivende beretningen har Ketil Bjørnstad gjendiktet det som hendte med henne, og det som han tror har hendt.

Utbyggingskonseptet er en havbunnsramme med to produksjonsbrønner knyttet til Ula og en injeksjonsbrønn for trykkstøtte. Produksjonen startet i mars ... Oda Krohg malte mindre etter at hun slo seg ned i Kristiania 1911.

K. vakte oppsikt ved sin debut på Høstutstillingen i 1886 med pastellen Ved ... Oda-Nettverk er Norges ledende nettverk for kvinner som jobber med IKT.

RELATERTE BØKER