Møte ved milepælen

Møte ved milepælen - Sigurd Hoel | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigurd Hoel
DIMENSJON
11,19 MB
FILNAVN
Møte ved milepælen.pdf
ISBN
3247993714581

BESKRIVELSE

Romanen er et av Sigurd Hoels hovedverk, skrevet rett etter annen verdenskrig. Det spørsmålet han reiser, er igjen et aktuelt debatt-tema: Hvorfor ble noen mennesker landssvikere? Ikke bare forbryterne, men også domsmenn og dommere settes her på anklagebenken. Hovedpersonen forteller historien om sitt liv og om hvordan folk ble landssvikere på grunn av ham, som ble ansett som den"plettfrie". Men dette er også en roman om kjærlighet. Under dramatiske omstendigheter treffer mannen igjen den kvinnen han elsket, men svek en gang. Det blir et møte som bringer spørsmålet om skyld i et annet lys. I 1979 dramatiserte Helge Hagerup denne klassikeren for Radioteatret. Jan Bull satte stykket opp med et stjernelag av skuespillere.

En serie i seks episoder dramatisert av Helge Hagerup. De forsøk "Jeg" gjør på å finne ut hvorfor så mange av kjenningene hans havnet på den gale siden under krigen, fører ham også inn på tanken om at han selv kunne ha kommet til kort i visse situasjoner - viktige nok, de også.

Han trenger noen å snakke med, og slik settes de i gang, "Jeg"'s egne tanker: Hvorfor ble folk landssvikere? Hans Berg, en felles studiekamerat av de to ... Dramatisert ved: Helge Hagerup Forlag: NRK Spilletid: 3 t 18. min.

RELATERTE BØKER