Å føre krig mot den gjengse maratonprosa

Å føre krig mot den gjengse maratonprosa - Richard Brautigan | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Richard Brautigan
DIMENSJON
4,43 MB
FILNAVN
Å føre krig mot den gjengse maratonprosa.pdf
ISBN
8001700874577

BESKRIVELSE

Richard Brautigan (1935-1984) er blitt kalt den siste beatpoet. På norsk er han mest kjent som prosaforfatter, med Ørretfiske i Amerika og andre verk, men også diktene er oversatt kloden rundt. Jan Erik Volds gjendiktning Å føre krig mot den gjengse maratonprosa presenterer hele Richard Brautigans lyriske forfatterskap. Brautigans ordknappe dikt samler tilværelsens skjønnhet og skjørhet i et begripelig, renskåret språk som nådde ut i store opplag til hippie-generasjonens lesere. Utvalget .; et kvart tusen dikt i alt .; er det fyldigste som fins på noe språk. Boken avsluttes med oversetterens etterord «Poesi og Brautigan».

Snapshots. Å føre krig mot den gjengse maratonprosa er den stilige tittelen på diktsamlinga som kom i 2004, valgt ut og gjendikta til norsk av Jan Erik Vold. Brautigan skriver korte, fyndige dikt, fulle av hverdag, kjærlighet, oppbrudd og så forelskelse igjen, de handler om fisking, drømmer og vanviddet i politikken. Pris: 120 kr.

Brautigans ordknappe dikt samler tilværelsens skjønnhet og ... Kjøp Å føre krig mot den gjengse maratonprosa fra Bokklubber Richard Brautigan er blitt kalt den siste beatpoet. Hans diktbøker gjorde noe ingen poesi hadde maktet i USA på 1960-tallet, kanskje med unntak av Bob Dylans sangtekster: De samlet tilværelsens skjønnhet og skjørhet i et begripelig, renskåret språk som nådde ut til hippiegenerasjonens lesere og som etter hvert også ble ... Richard Brautigan (1935-1984) er blitt kalt den siste beatpoet.

RELATERTE BØKER