På en gård i vikingtiden

På en gård i vikingtiden - Unn Pedersen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Unn Pedersen
DIMENSJON
5,67 MB
FILNAVN
På en gård i vikingtiden.pdf
ISBN
2660493157256

BESKRIVELSE

Bli med på en reise i tid, tilbake til vikingtiden!Visste du at nesten alle bodde på gårder og at barn og ungdom ikke gikk på skole? Eller at mange var slaver fra de ble født, mens rike barn ble sendt bort for å være fosterbarn?Vi slår vi følge med byjenta Tora når hun drar på gårdsbesøk til fetteren Ravn. I tolv små fortellinger får du bli med Tora og Ravn på gravplassen, i tømmerskogen, når de forbereder jól, ofrer til gudene og deltar i det daglige arbeidet på gården. Fortellingene er basert på det arkeologer og forskere har funnet ut når de har gransket graver, smykker, sagaer, blomsterstøv, husrester, tenner og skjeletter.Trond Bredesens illustrasjoner gir liv til fortellingene og setter fantasien i sving. Faktasidene har bilder av funn og arkeologiske utgravninger.Unn Pedersen (f. 1973), som har skrevet denne boka, er arkeolog og forsker på vikingtiden. Hun arbeider ved Universitetet i Oslo og har vært med på flere utgravinger, blant annet på Kaupang.I samme serie:På besøk i vikingbyen KaupangVikingdronningens grav

Innbundet. Gratis frakt Gratis frakt over 299 kr; Pris.

på Brattli, Eirik Raudes gård på Grønland, er det funnet knokler etter en langbenet stor hund, mens på andre gårder i distriktet er det funnet knokler etter en mindre hundetype. ( Helge Ingstad, Landet under Leidarstjernen, 1959,1995). Bli med på en reise i tid, tilbake til vikingtiden!Visste du at nesten alle bodde på gårder og at barn og ungdom ikke gikk på skole? Eller at mange var slaver fra de ble født, mens rike barn ble sendt bort for å være fosterbarn?Vi slår vi følge med byjenta Tora når hun drar på gårdsbesøk til fetteren Ravn.

RELATERTE BØKER