Norsk Lavflora

Norsk Lavflora - Hakon Holien | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hakon Holien
DIMENSJON
4,69 MB
FILNAVN
Norsk Lavflora.pdf
ISBN
9084300707178

BESKRIVELSE

Norge har en svært rik og variert lavflora - også sett i et internasjonalt perspektiv. Boka gir en innføring i lavenes biologi. Hovedformålet er å presentere et representativt utvalg av norske lavarter. Her presenteres fargebilder og korte beskrivelser av mer enn 300 arter. Særlig vekt er lagt på lav i skog og kulturlandskap og på arter som er spesielt viktige i forvaltningssammenheng. Boka er ment for alle som er interessert i norsk natur og miljø og vil være nyttig i undervisning og forvaltning. 2. utgave (2007) er oppdatert i forhold til den nye norske rødlista fra 2006 som gir en oversikt over truede lavarter i Norge. I artsbeskrivelsen er rødlistekategori angitt for alle arter som er rødlistet. Håkon Holien (dr. scient.) er førsteamanuensis ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, Steinkjer. Han underviser i botanikk og arbeider spesielt med forvaltning av lav i kystgranskog (boreal regnskog) i Midt-Norge. Tor Tønsberg (dr. philos.) er professor i lichenologi (læren om lav) og konservator for lavherbariet ved De naturhistoriske samlinger, Bergen MuseumBoken gir en innføring i lavenes biologi, og beskriver mer enn 300 norske lavarter. Lav i skog og kulturlandskap og arter som er viktige i miljøforvaltningen er vektlagt. Boken egner seg for alle som er interessert i norsk natur og miljø, og vil også være nyttig i undervisning og forvaltning. Utgaven er oppdatert i henhold til den nye rødlista. Med litteraturliste, liste over fagutrykk med forklaringer, liste med ordforklaringer til vitenskapelige navn, og indeks over norske og vitenskapelige navn.

Håkon Holien; Tor Tønsberg. Norge har en svært rik og variert lavflora - også sett i et internasjonalt perspektiv.

Frakt på varen: 59,-Tweet: Tilgjengelighet: 7-10 dagers leveringstid Norge har en svært rik og variert lavflora - også sett i et internasjonalt perspektiv. Boka gir en innføring i lavenes biologi.

RELATERTE BØKER