Norsk Lavflora

Norsk Lavflora - Hakon Holien | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hakon Holien
DIMENSJON
5,77 MB
FILNAVN
Norsk Lavflora.pdf
ISBN
8725253347965

BESKRIVELSE

Norge har en svært rik og variert lavflora - også sett i et internasjonalt perspektiv. Boka gir en innføring i lavenes biologi. Hovedformålet er å presentere et representativt utvalg av norske lavarter. Her presenteres fargebilder og korte beskrivelser av mer enn 300 arter. Særlig vekt er lagt på lav i skog og kulturlandskap og på arter som er spesielt viktige i forvaltningssammenheng. Boka er ment for alle som er interessert i norsk natur og miljø og vil være nyttig i undervisning og forvaltning. 2. utgave (2007) er oppdatert i forhold til den nye norske rødlista fra 2006 som gir en oversikt over truede lavarter i Norge. I artsbeskrivelsen er rødlistekategori angitt for alle arter som er rødlistet. Håkon Holien (dr. scient.) er førsteamanuensis ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, Steinkjer. Han underviser i botanikk og arbeider spesielt med forvaltning av lav i kystgranskog (boreal regnskog) i Midt-Norge. Tor Tønsberg (dr. philos.) er professor i lichenologi (læren om lav) og konservator for lavherbariet ved De naturhistoriske samlinger, Bergen MuseumBoken gir en innføring i lavenes biologi, og beskriver mer enn 300 norske lavarter. Lav i skog og kulturlandskap og arter som er viktige i miljøforvaltningen er vektlagt. Boken egner seg for alle som er interessert i norsk natur og miljø, og vil også være nyttig i undervisning og forvaltning. Utgaven er oppdatert i henhold til den nye rødlista. Med litteraturliste, liste over fagutrykk med forklaringer, liste med ordforklaringer til vitenskapelige navn, og indeks over norske og vitenskapelige navn.

Her presenteres fargebilder og korte beskrivelser av mer enn 300 arter. Særlig vekt er lagt på lav i skog og kulturlandskap og på arter som er spesielt viktige i forvaltningssammenheng ... Lav er en sopp som lever i samliv med en organisme som driver fotosyntese, det kan være en grønnalge og/eller en blågrønnbakterie.

Frakt på varen: 59,-Tweet: Tilgjengelighet: 4 på lager Norge har en svært rik og variert lavflora - også sett i et internasjonalt perspektiv. Boka gir en innføring i lavenes biologi.

RELATERTE BØKER