Vinterreise

Vinterreise - Elfriede Jelinek | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Elfriede Jelinek
DIMENSJON
7,40 MB
FILNAVN
Vinterreise.pdf
ISBN
7467469445116

BESKRIVELSE

Første teatertekst på norsk av nobelprisvinnaren Elfriede Jelinek! Elfride Jelineks mest kjende og personlege tekst for teater, Vinterreise (2011), kjem no endeleg på norsk. Det skapte både forundring, forarging og fryd då Jelinek i 2004 blei tildelt nobelprisen i litteratur for sin «musikalske straum av røyster og motrøyster (...) som avslører dei absurde klisjéane i samfunnet». Hos Jelinek er det liksom språket sjølv som taler, i dei seinare stykka hennar i eit slag redigert monologisk stream of consiousness. I så måte skil dramatikken hennar seg markert frå den tradisjonelle dramatiske diktinga, og kvar einskild instruktør må så å seie skape sitt eige stykke på grunnlag av Jelineks språkflaum.

Vinnar av kritikarprisen 2001.En av Ragnar Hovlands merkeligste - o... Nyhet, Tall og fakta gallup, tallogfakta 13.02.2020 1 av 2 på vinterreise. Annenhver nordmann har planer om å reise vekk enten i vinterferien eller i en eller flere helger i vinter.

Han reiser på leting etter ungdomskjæresten Johanna, i en bil kjørt av ... Mot et nytt museum: Bli med inn i Monets norgesopphold, og hans nyskapende tolkninger av det norske landskapet. Den andre forteljinga i Ei vinterreise er ei dagbok. Han som skriv har fått vite at han er sjuk, og med det kjem det livet han har heilt tydeleg fram.

RELATERTE BØKER