Norrøne guder

Norrøne guder - Neil Gaiman | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Neil Gaiman
DIMENSJON
8,71 MB
FILNAVN
Norrøne guder.pdf
ISBN
6384003168025

BESKRIVELSE

I denne gjenfortellingen av gamle norrøne myter begynner Gaiman på klassisk vis med verdens skapelse og ender med ragnarok. Men med sin komprimerte og humoristiske fortellerstil får Gaiman frem nye sider ved historiene. Norrøne guder - fra Yggdrasil til ragnarok er en fantastisk introduksjon til norrøn mytologi for dem som ikke allerede kjenner den og en ny og annerledes tilnærming for andre. NEIL GAIMAN ble født i England i 1960, men har de siste årene bodd i USA. Etter at han slo gjennom med tegneserien Sandman, har han skrevet en rekke kritikerroste bøker for barn og voksne, inkludert Neverwhere, Stjernestøv, Amerikanske guder, Kirkegårdsboken og Coraline. Han har en stor tilhengerskare over hele verden og blir av mange regnet som en av de største fornyerne av fantasysjangeren.

- Det finnes også mange norrøne navn som bare brukes av to, tre eller færre hvert år. Eksempler er jentenavnene Dis, Gjerd, Urd og guttenavnene Eindride, Fenris, Gaut og Ty, sier han.

Akkurat som Odin etter myten hang i galgen, såret med spyd og ofret til seg selv, var det etter flere sagnhistoriske fortellinger skikk å ofre menn til Odin ved å henge dem i galge og gjennombore dem med spyd. Norrøne guder. Johan Egerkrans; Johan Egerkrans (Illustratør) ; Torstein Bugge Høverstad (Oversetter) Utdrag; Når man blar i denne fantastiske boka, er det lett å skjønne at forfatterne av både Ringenes herre og Game of Thrones hentet inspirasjon i norrøn mytologi! Alle de mest kjente mytene er ... Praktboken med fortellingene om den norrøne gudeverden for hele familien.

RELATERTE BØKER