Nytt blikk på religion

Nytt blikk på religion - Ingvild Sælid Gilhus, Lisbeth Mikaelsson | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingvild Sælid Gilhus, Lisbeth Mikaelsson
DIMENSJON
10,37 MB
FILNAVN
Nytt blikk på religion.pdf
ISBN
2641883895867

BESKRIVELSE

Religionsvitenskapen har tradisjonelt regnet med et implisitt hierarki av religioner. Dette hierarkiet hviler på underforståtte kristne premisser, evolusjonistiske premisser, elitisktiske og patriarkalske premisser, og premisser om at studiet av tekster er mer relevante enn feltarbeid og at gamle religioner er mer interessante enn nye religioner. I Nytt blikk på religion ser Ingvild Sælid Gilhus og Lisbeth Mikaelsson disse premissene i et kritisk perspektiv. De anvender et nytt og dobbelt blikk på sitt fagområde, i det de både betrakter religion på en nærsynt måte, som en avgrenset størrelse, og med vidvinkel, som integrert i en større kulturell kontekst.

I sin ferske bok Nytt blikk på autoimmun sykdom presenterer legene Sofie og Erik Hexeberg nye syn på autoimmune lidelser og behandlingen av disse, bla. gjennom relevante pasienthistorier.

Mange har fått et nytt liv kun ved å endre kostholdet sitt. Nyreligiøsitet er en betegnelse for i hovedsak nye religioner og nye religiøse trender i Vesten, særlig om religioner og religiøsitet basert på i og for seg gamle religioner. . Nytt blikk på autoimmun sykdom er Sofie og Erik Hexebergs første felles bokprosjekt.

RELATERTE BØKER