Leieboeren

Leieboeren - Roland Topor | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roland Topor
DIMENSJON
8,3 MB
FILNAVN
Leieboeren.pdf
ISBN
2391695182516

BESKRIVELSE

Lettet over ikke å bli husløs flytter den anonyme funksjonæren Trelkovsky inn i sin nye leilighet i rue Pyrénées i Paris. Den tidligere leieboeren er nylig død etter å ha kastet seg ut av vinduet. Både de uskrevne og skrevne husreglene er strenge i leiegården, og gradvis vikles Trelkovsky inn i en marerittaktig tilværelse der redselen for å vekke naboenes forargelse blir den viktigste drivkraften i livet. Angsten gjør ham venneløs og isolert og hans latente tvil på egenverd antar etter hvert gigantiske dimensjoner. Ute av stand til å knytte seg til andre, isolerer han seg stadig mer og mistenker alle for å ville ham ondt. Det ender med forferdelse. Leieboeren er oversatt til en rekke språk og danner ogsåutgangspunkt for Roman Polanskis film The Tenant. Roland Topor (1938-1997) var fransk illustratør, maler, forfatter og filmskaper av polsk-jødisk opprinnelse. Hans mest kjente verk er Le Locataire chimérique (Leie.boeren), som her for første gang foreligger i norsk oversettelse.

I tiltalen beskrives også en annen episode som involverer en mann i et badekar. Denne mannen skal ha bodd i utleieboligen en ... Leieboeren på sin side må huske på at det å nekte utleieren adgang er brudd på husleieloven, som i siste instans kan være utkastelsesgrunn.

- Regelen er at man må ha et saklig behov for å ta en kredittvurdering. Leieboeren (leietaker) kan alltid si opp en løpende leiekontrakt, og trenger ikke begrunne oppsigelsen. I tidsbestemte avtaler må oppsigelsesadgang avtales spesielt.

RELATERTE BØKER