Roald Amundsen

Roald Amundsen - Alexander Wisting | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alexander Wisting
DIMENSJON
12,98 MB
FILNAVN
Roald Amundsen.pdf
ISBN
8069866627275

BESKRIVELSE

Gjennom 30 år erobret Roald Amundsen jordklodens siste hvite flekker. Hans posisjon som en av verdens ledende oppdagere er allment kjent og akseptert. For mange nordmenn er Amundsens navn forbundet med bedrifter som var med å sette Norge på kartet som selvstendig nasjon. Tidligere fremstillinger av Amundsen har gitt et politisk korrekt bilde, men konklusjonene kan ha vært trukket på feil grunnlag. Ved hjelp av nye kilder tegner forfatteren i denne biografien et nytt bilde av en av de store, norske heltene. Det har vært stilt spørsmål om Roald Amundsen egentlig hadde noen sjel. I dagbøker og brev finner man et spennende og flerdimensjonalt menneske. Et menneske med både styrker og svakheter. Et menneske langt mer nyansert enn vi hittil har trodd. Wisting setter i denne boken Roald Amundsen i nytt lys og tar et oppgjør med den etablerte oppfatningen av ham.

He was one of the greatest figures in the field of polar exploration. Learn more about Amundsen in this article. Roald Engelbregt Gravning Amundsen (* 16.Juli 1872 in Borge, Norwegen; † vermutlich 18.

Litteratur og kilder. Roald Amundsen-artikkel på Wikipedia.no; Roald Amundsen-artikkel på Polarhistorie.no; Roald Amundsens bildearkiv på Nasjonalbiblioteket; Digitalt fortalt: Roald Amundsens fødested og eventyrlige liv Roald Amundsen ledet verdens første ekspedisjon til Sørpolen, og nådde fram den 14.

RELATERTE BØKER