Funksjonshemmedes menneskerettigheter

Funksjonshemmedes menneskerettigheter - Kjersti Skarstad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjersti Skarstad
DIMENSJON
12,4 MB
FILNAVN
Funksjonshemmedes menneskerettigheter.pdf
ISBN
9456490897186

BESKRIVELSE

Dette er den første norske læreboka om funksjonshemmedes menneskerettigheter. Den gir en lett forståelig innføring i hvordan funksjonshemmedes menneskerettigheter bør forstås og praktiseres, og hvordan «universelle» menneskerettighetsprinsipper kan gjennomføres i praksis.Den nye interessen for funksjonshemmedes menneskerettigheter kommer blant annet som følge av opprettelsen av FNs konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne i 2006, og Norges ratifisering av denne i 2013. Konvensjonen blir i den internasjonale faglitteraturen omtalt som et paradigmeskifte for hvordan vi ser på funksjonshemming, og den har ført til nye forpliktelser ikke bare for norske myndigheter, men også for dem som til daglig jobber med funksjonshemmede. Boka vil først og fremst være en lett forståelig innføring i funksjonshemmedes menneskerettigheter rettet mot universitets- og høyskolestudenter innenfor fag som vernepleie, (spesial)pedagogikk, ergoterapi og sosialt arbeid. Boka vil også være nyttig for fagfolk på menneskerettighetsfeltet, funksjonshemmedes interesseorganisasjoner og for praktikere som jobber med mennesker med funksjonshemming."Den här boken kan varmt rekommenderas för alla. Den är utomordentligt välskriven och pedagogiskt upplagd. En bok att användas helt enkelt i såväl undervisning som i kritiska diskussioner om samhället i vår tid och om framtiden."Jörgen Lundälv, Socialmedicinsk tidskrift 6/2019Om forfatterKjersti Skarstad (f. 1986) er utdannet statsviter med doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Skarstad foreleser om menneskerettigheter ved bachelor- og masterprogrammer og er ansatt som seniorrådgiver ved Stiftelsen SOR.

... Ekko får blant annet besøk av forskeren som har tatt Norges første doktorgrad i funksjonshemmedes menneskerettigheter.

Nå er den her; den første norske læreboken om funksjonshemmedes menneskerettigheter. Boken er skrevet av Kjersti Skarstad, seniorrådgiver i Stiftelsen SOR. I 2013 ratifiserte Norge FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD).

RELATERTE BØKER