Norske folkeeventyr

Norske folkeeventyr - P. Chr. Asbjørnsen, Jørgen Moe | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
P. Chr. Asbjørnsen, Jørgen Moe
DIMENSJON
5,20 MB
FILNAVN
Norske folkeeventyr.pdf
ISBN
8958994780553

BESKRIVELSE

Ny praktutgave av Norges nasjonalskatt. 35 av de mest kjente norske folkeeventyrene er samlet i en ny praktutgave, illustrert med de klassiske tegningene til bl.a. Erik Werenskiold, Theodor Kittelsen og Otto Sinding. Helt siden folkeminnegranskerne Jørgen Moe og Peter Christian Asbjørnsen reiste rundt i Sør-Norge i første halvdel av 1800-tallet for å samle sagn og eventyr som hadde levd på folkemunne i århundrer, har deres Norske folkeeventyr vært en skattet del av vår kulturarv. Asbjørnsen og Moes eventyr har en internasjonal status på linje med fortellingene til for eksempel brødrene Grimm og H. C. Andersen. Denne praktutgaven utgis også i en engelsk utgave.

Norske Folkeeventyr er en samling av norske folkeeventyr uten kjent opphavsmann. Norske Folkeeventyr er ei gruppe norske folkeeventyr samla inn og gjevne litterær form av Asbjørnsen og Moe, Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe.Eventyra byrja å koma ut heftevis frå hausten 1841 (postdatert til 1842), men stoppa med første hefte av andre bind 1844.Andreutgåva frå 1851 (postdatert til 1852) var den første avslutta samlinga. Norske folkeeventyr fra samlingene til Asbjørnsen & Moe. Beatrix Potter 8 Små barnehistorier skrevet og illustrert av den britiske forfatteren Beatrix Potter.

Les teksten Kvernen som står og maler på havsens bunn. Finn elementer i teksten som er særegent norske.

RELATERTE BØKER