Kong Karl

Kong Karl - Michael Fry | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Michael Fry
DIMENSJON
12,6 MB
FILNAVN
Kong Karl.pdf
ISBN
1371107593400

BESKRIVELSE

"Jeg er kanskje den laveste tolvåringen på planeten. Noe som sikkert ville vært kult dersom det fantes verdensrekorder for sånt. Men det gjør det ikke. Jeg har sjekka."Nick er urolig. Det kan ikke være bra.Nick og Molly, to tredjedeler av Nerdepatruljen, blir urolige for Karl. Det er ikke fordi han har en snakkende fugl med hatt eller fordi han bruker mye av tiden sin på å snakke med sjøapekatter. Nei, det er fordi en hemmelig gruppe på skolen vil rekruttere ham og ikke dem. Nick er også urolig for eksamen, for Besta som har brukket rumpa da hun danset med kjæresten og for at vaktmesteren kanskje er forelska i Molly.Tegneserieskaperen Michael Fry (bl.a. filmen Over hekken fra 2006) har skrevet en fantastisk illustrert serie som bobler over av ærlighet, humor og hjerte.

Under krigen mot Russland i 1788-1790 hadde han overkommandoen over kystflåten. I perioden 1792-1796 var han formynder for Gustav 4. Kong Karls Land er en øygruppe som utgjør en del av Svalbard.Øygruppen ligger i Barentshavet sørøst for Nordaustlandet.Øygruppen består av de tre øyene (fra vest mot øst) Svenskøya, Kongsøya og Abeløya samt en rekke mindre øyer, holmer og skjær.

I Sverige er han kjent som Karl 13. Karl var nest eldste sønn av Adolf Fredrik og Lovisa Ulrika, og bror av Gustav 3.

RELATERTE BØKER