Psykofarmaka

Psykofarmaka - Odd Lingjærde, Trond F. Aarre | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Odd Lingjærde, Trond F. Aarre
DIMENSJON
5,95 MB
FILNAVN
Psykofarmaka.pdf
ISBN
1601804242838

BESKRIVELSE

Boken omtaler alle psykofarmaka som er markedsført i Norge, og også enkelte andre legemidler som er av særlig interesse.Det har skjedd mye innenfor psykofarmakologi og biologisk psykiatri siden forrige utgave av Psykofarmaka kom ut i 2006. Mange nye psykofarmaka har kommet til. Vi har fått mer innsikt i årsakene til psykiske lidelser, og vi vet mer om legemidlenes virkning, bivirkninger og hvordan de best kan brukes.Bokens 19 kapitler er ordnet i tre hoveddeler. Den første delen gir et generelt grunnlag for å forstå legemidlenes virkemåte, både fysiologisk og klinisk. Den andre delen går grundig inn på legemiddelgruppene og de enkelte legemidlene. De enkelte legemidlenes virkningsmekanismer, farmakokinetikk og kliniske egenskaper blir omtalt, i tillegg til indikasjoner, dosering og bivirkninger. Den tredje delen gjennomgår de enkelte psykiske lidelsene med tanke på årsaksforhold, angrepsmål for medikamentell behandling og praktisk gjennomføring av behandlingen.Boken henvender seg først og fremst til psykiatere og allmennpraktiserende leger. Også psykologer, farmasøyter, sykepleiere og andre med interesse for biologisk psykiatri og legemiddelbehandling vil ha utbytte av boken.

Mange pasienter følger doseringsanvisningen dårlig. Bruk av serumkonsentrasjonsmålinger kan derfor være svært nyttig som en del av kvalitetssikringen ved farmakoterapi ved psykiske lidelser. Forlagets omtale: Boken omtaler alle psykofarmaka som er markedsført i Norge, og også enkelte andre legemidler som er av særlig interesse.

. Alle psykofarmaka har bivirkninger, av varierende alvorlighetsgrad. Bivirkninger skal utredes nøye.

RELATERTE BØKER