Mikrobiologi

Mikrobiologi - Tore Taraldsen, Inger Simonsen Taraldsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Taraldsen, Inger Simonsen Taraldsen
DIMENSJON
6,99 MB
FILNAVN
Mikrobiologi.pdf
ISBN
7296620248856

BESKRIVELSE

Mikrobiologi beskriver smittekjeden, tar for seg de viktigste mikrobene som kan fremkalle sykdom og gir deg en overordnet oversikt i faget.

Disse mikroorganismene, eller mikrober, er en stor gruppe som rommer prokaryote organismer som bakterier og arker, samt eukaryote organismer som sopp, protozoer og alger. Virus er ikke celler, men regnes likevel vanligvis som mikroorganismer. Med fullført mastergrad med kompetanse innen medisinsk mikrobiologi kan du undervise i helselære.

Som mikrobiolog må du være interessert i mangfoldet i naturen. Du må være nysgjerrig, like å undersøke for å finne ut av ting og du må kunne tilegne deg ny kunnskap basert på fysiske bevis. Mikrobiologi er vitenskapen om mikroorganismer, og er en gren av biologien.Mikrobiologer studerer én- og fåcellede organismer som bakterier, arkebakterier og protozoa, samt smittestoffer som ikke tilfredsstiller kravene til å bli definert som levende organismer (som virus, prioner).Faget undersøker mikroorganismenes biokjemi, fysiologi, cellebiologi, økologi og evolusjon. Se brukerhåndbok i mikrobiologi.

RELATERTE BØKER