Mennesker ved en grense

Mennesker ved en grense - Morten Jentoft | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Jentoft
DIMENSJON
7,28 MB
FILNAVN
Mennesker ved en grense.pdf
ISBN
3190924450845

BESKRIVELSE

En sterk beretning om det spenningsfylte og dramatiske naboskapet mellom russiske og norske mennesker ved grensen i nord. Da Norge i 1905 vant sin selvstendighet, var Tsar-Russland den første stormakt som anerkjente den nye staten. Men forholdet mellom de to land skulle snart bli både spenningsfylt og dramatisk: I 1914 kom verdenskrigen, i 1917 den store russiske revolusjon og kommunismens seier, i 1940 kom annen verdenskrig . og seinere den kalde krigen. I denne boka forteller NRK-journalist og forfatter Morten Jentoft historien om folk og skjebner ved grensen i nord . mennesker som skulle bli virvlet inn i et storpolitisk drama uten sidestykke. Hans fortelling bygger på nye og oppsiktsvekkende kilder . fra Overvåkningspolitiet og fra tidligere KGB-arkiver. Han har møtt mennesker som for første gang forteller om sitt liv . i en gripende og spennende beretning.

Det skjer etter at Tyrkia gjorde det klart at de ikke lenger vil stanse ... mennesker ved en grense. Borgen om bøker : norsk og nordisk.

199,-Kontakt Varanger Museum. Grensen 1 9800 Vads ... Kjøp Mennesker ved en grense fra Tanum En sterk beretning om det spenningsfylte og dramatiske naboskapet mellom russiske og norske mennesker ved grensen i nord.

RELATERTE BØKER