Takk for maten!; boka som tarmen din har ventet på

Takk for maten!; boka som tarmen din har ventet på - Eva Fjeldstad | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eva Fjeldstad
DIMENSJON
12,19 MB
FILNAVN
Takk for maten!; boka som tarmen din har ventet på.pdf
ISBN
5436981326861

BESKRIVELSE

Tror du at å spise sunt er tørt og kjedelig? Her er en bok med oppskrifter på mer enn 50 spennende og utsøkte retter som samtidig gir deg bedre tarmhelse. Og alle oppskriftene inneholder en begrunnelse for hvorfor akkurat den maten gleder tarmbakteriene og fordøyelsen for øvrig. Eva Fjeldstad kombinerer kunnskap om mat som har gått tapt i moderne tid, med nyere kunnskap om hva som er godt for helsa vår. Resultatet er en informativ, nyttig og anvendelig kokebok, som vil bli yndlingen på kjøkkenet. Boka har også et kapittel om tarmbakterienes sentrale rolle for helse og velvære og om hvordan du kan bygge opp og endre mikrobesammensetningen i tarmen din, samt et kapittel som tar for seg årsaker til ulike fordøyelsesproblemer. Boka forklarer hvorfor du blir bedre av eksempelvis å spise mat med lite FODMAP om du har irritabel tarm, og den gir deg konkrete forslag til hvordan du kan bedre problemene og utvide matvare utvalget. Boka tar også for seg viktige temaer som påvirker fordøyelsen, som stress og mosjon, og den inneholder et kapittel som analyserer årsakene til hvorfor stadig flere sliter med overvekt og fedme. «Takk for maten!» presenterer en spennende analyse av sammenhengen mellom mikrobene i tarmen og mikrobene i jorda, og den viser hvordan mennesket inngår som en uløselig del av den helheten vi lever i. Det er mat som er hovedtemaet, og forfatteren understreker og begrunner viktigheten av å ta vare på den matkulturen og matproduksjonen som er utviklet gjennom tusenvis av år, og la nye teknikker og produksjonsmåter tilpasses hva som er godt for mennesket i framtiden. «Takk for maten!» er oppfølgeren til «Takk for maten?» som kom for litt over to år siden, og som analyserer hvorfor og hvordan «butikkmaten» gjør deg syk. Boka er lettlest, underholdende og full av nyttig kunnskap.

Ellers brukes gjerne samme melodier som for velkomstsangene. > TAKK for maten tale i bryllup, - er det noen som har noen gode forslag > til hvordan dette kan gjøres evt. noen gode vitser???? > > :-)Her er en limric som passer som takk for maten tale: En takk til vertinnen jeg vil fåreslå for den maten vi spiste nå.

Han sa «Hva vi putter i oss er nok til å drepe de fleste av oss som sitter her.» Takk for maten - til melodien Kjærringa med staven. Frisk og fin avslutning på måltidet, og en flott overgang til resten av festen… www.johnsteffensen.no Se også: Festsang - Den geniale sangavisen Sjekk flere Festsanger.

RELATERTE BØKER