Ørret

Ørret - Lars Nilssen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Nilssen
DIMENSJON
11,34 MB
FILNAVN
Ørret.pdf
ISBN
5986715918651

BESKRIVELSE

En beretning om hvordan kunstig befruktning, utenlandske gener og naiv driftighet skapte Norges nasjonalfisk. En skogsarbeider hugger seg i beinet på Finnskogen. Året er 1845. Med denne ulykken starter Norges moderne ørrethistorie. På egen hånd lærer den halte tømmerhuggeren å manipulere ørretbestandene i nærområdet sitt ved hjelp av kunstig befruktning. Kunnskapen bidrar til å spre ørreten over hele landet og gjøre den til Norges nasjonalfisk. Ikke noen annen skapning har blitt satt ut i et slikt omfang i norsk natur. Den har måttet bryne seg på alt fra tukling med gener og konkurranse fra utlandet til sur nedbør, en ekspanderende kraftverkindustri og ihuga sportsfiskere. Og hele veien har driftige menn kommet med anbefalinger, føringer og lover hvor naturens mangfold og egne prosesser har måttet vike. Med et brennende engasjement forteller Lars Nilssen om hendelser og enkeltpersoner som har spilt en viktig rolle for den norske ørreten, og ikke minst deler Lars av sine egne erfaringer og opplevelser - som da han fanget ur-ørreten i Frognerparken. Dette er fortellingen om ørretens moderne historie i Norge - et viktig bidrag til den norske kulturhistorien og et eget kapittel i norsk forvaltningspolitikk. Lars Nilssen er regissøren og fotografen bak NRK-serien "På fisketur med Bård og Lars", fluefisketrilogien "Tørrfluelandet" og VGTV-serien "Lars og Lars Blogg TV".

Dorging og trolling etter ørret er populært på større innsjøer, der slikt er tillatt.Likeledes er det populært å otre etter ørret der hvor dette er tillatt. Ørret er en fiskeart i laksefamilien. Ørreten varierer svært mye i farge, størrelse og levevis.

Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer. Tradisjonen tro, plukker de fleste fiskere opp sluk, spinner eller wobbler når de skal fiske ørret i vann eller elv. Softbait er det kun noen få av oss som har satset skikkelig på, men ting er i ferd med å endre seg.

RELATERTE BØKER