Orientalismen

Orientalismen - Edward W. Said | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Edward W. Said
DIMENSJON
10,92 MB
FILNAVN
Orientalismen.pdf
ISBN
7873674102674

BESKRIVELSE

Orientalismen handler om bildene Vesten har skapt av Østen gjennom flere århundrer. "Det menneskelige og humanistiske ønsket om opplysning og frigjøring kan ikke så lett holdes tilbake, tross den sterke opposisjonen fra denne verdens Rumsfelder, bin Ladener, Sharoner og Busher. Jeg vil gjerne tro at Orientalismen har hatt en plass på den lange og ofte avbrutte veien mot menneskelig frihet", skrev Edward W. Said noen måneder før sin død høsten 2003.Orientalismen er minst like viktig i dag som da den utkom første gang i 1978. Saids undersøkelse av vestens oppfatninger av arabere og islam griper rett inn i vår egen tid. Forfatteren viser hvordan mennesker fra arabiske land er blitt fremstilt som fremmede, ikke-rasjonelle og truende av vestlige vitenskapsmenn, forfattere og filosofer. Vesten og Østen er blitt oppfattet som motpoler - hvor den førstnevnte representerer opplysning og fornuft, den sistnevnte sanselighet og mystikk.En uttalt hensikt med boken er å stimulere til å forstå forstå forholdet mellom Oksidenten og Orienten på nye måter. Fremfor å tenke at regionene som hverandres kulturelle motpoler, viser forfatteren at de overlapper hverandre på uttallige måter. I Orientalismen oppfordrer Edward W. Said oss til å fortsette å arbeide for en verden hvor ulike kulturer samarbeider og krysses med hverandre i mangfoldige møter.

Tusind og én nat og i originale værker som Montesquieus brevroman Lettres persanes (1721, da. udvalg De persiske breve, 1956 og 1959) og François de Voltaires orientalske fortællinger, fx Zadig (1749). Orientalismen handler om bildene Vesten har skapt av Østen gjennom flere århundrer.

Hans mest kjente bok er Orientalism (1978). Said skrev om Midtøsten-konfliktene i bøker som The Question of Palestine (1979) og The Politics of Dispossession (1994). Orientalismen er Saids hovedverk, og er blitt kalt alt fra polemikk, avhandling, analyse til representasjon.

RELATERTE BØKER