Kropp og sinn

Kropp og sinn - Egil W. Martinsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Egil W. Martinsen
DIMENSJON
11,69 MB
FILNAVN
Kropp og sinn.pdf
ISBN
1232497484599

BESKRIVELSE

Kropp og sinn er en enhet, og fysisk aktivitet styrker psykisk helse. Denne boka beskriver hvordan aktivitet påvirker sinnet, og tegner opp det vitenskapelige grunnlaget for å anbefale fysisk aktivitet i forebygging og behandling av psykiske lidelser. For en inaktiv person er fysisk aktivitet en atferdsendring, og forfatteren beskriver mosjon og bevegelse som et element i kognitiv terapi.Boka integrerer teori og praksis. Målgruppen er studenter, helsepersonell og brukere. For å gjøre stoffet levende har forfatteren illustrert temaene med pasientfortellinger, dikt og utdrag fra litterære tekster.Egil W. Martinsen er professor ved Universitetet i Oslo og overlege ved Klinikk psykisk helse og avhengighet ved Oslo universitetssykehus. Han er spesialist i psykiatri og godkjent veileder i kognitiv terapi. Hans medisinske doktorgrad fra 1989 omhandler fysisk aktivitet som behandlingsmetode ved psykiske lidelser, og han har mer enn 30 års erfaring som kliniker og forsker på dette fagområdet.Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Som ringvirkning får du kjenne en kropp i bevegelse, og et sinn i balanse. «Det handler om å føle seg trygg i kajakken, og få rom til å utfordre seg selv. I rettferdighetens navn må nemlig Elisabeth sies å dele (noe av) æren for å ha innført «sinn-kropp-problemet» i filosofiens historie med Pierre Gassendi (1592-1655).

Se hvilke positive effekter trening og fysisk aktivitet har på kropp og sinn. Helse, kropp og sinn. Alt går til h*lvete Mark Manson Fra forfatteren av den internasjonale bestselgeren "Den edle kunsten å gi f**n".

RELATERTE BØKER