Ingen steder i min fars hus

Ingen steder i  min fars hus - Assia Djebar | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Assia Djebar
DIMENSJON
9,82 MB
FILNAVN
Ingen steder i min fars hus.pdf
ISBN
5503387649858

BESKRIVELSE

Ingen steder i min fars hus er den mest selvbiografiske romanen i Assia Djebars Algerie-kvartett. Den er en mosaikk av fragmenter og minner fra barndommen, bygget opp rundt en rekke nøkkelscener fra oppveksten i kolonitidens Algerie. Det å være jente begrenser hennes frihet. Hennes far hindrer henne fra å gjøre en rekke ting, for eksempel å sykle - hun får jo ikke vise sine ben! Han representerer en urgammel domstol som "utsteder dekreter mot kvinneslekten". Allikevel er hun privilegert. Hun er den eneste "innfødte" piken i byens franske skole. Og hun finner etter hvert sin egen vei. Språket og litteraturen blir et redskap for frigjøring. Hun nekter å underordne seg og våger å snakke ut, våger å skrive, selv om det gjør vondt. Med stor kjærlighet og ømhet skildrer Assia Djebarsine foreldre og sin hjemby, men det er ikke uten smerte hun vender tilbake i erindringen.

3 Og når jeg er gått bort og har gjort i stand et sted for dere, kommer jeg igjen og skal ta dere til meg, for at også dere skal være der ... Ingen av dem som har tillit til og tro på Jesus vil være hjemløse etter døden. Han har allerede fortalt oss slutten på historien, fortalt om en ny og perfekt begynnelse.

februar 2015 i Paris) var en algerisk forfatter, oversetter og filmskaper.Hun gav ut femten bøker. De fleste av Djebars verk handler om de hindringer som kvinner møter, og hun er ikke minst kjent for sin feministiske kamp for likestilling mellom kjønnene..

RELATERTE BØKER