Hjem til Reims

Hjem til Reims - Didier Eribon | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Didier Eribon
DIMENSJON
6,86 MB
FILNAVN
Hjem til Reims.pdf
ISBN
8087055119387

BESKRIVELSE

Etter farens død, vender Didier Eribon tilbake til barndomsbyen Reims. Det blir også et gjensyn med et arbeiderhjem han brøt med nærmere 30 år tidligere. Han bestemmer seg for å gå fortiden i sømmene og gjenfortelle sin egen og familiens historie. I Hjem til Reims blandes barndom, skam og klassereise, med analyser av seksualitet og politikk. Denne blandingen av den individuelle og den kollektive historien, er svært tankevekkende. Det er blitt en både rørende oppvekstroman og en sylskarp samfunnsanalyse.

I boka blander den franske sosiologen (f. 1953) fortellinger om barndom, skam og klassereise, med analyser av seksualitet og politikk. I «Rückkehr nach Reims» («Hjem til Reims») skildrer forfatteren Didier Eribon hvordan han kom ut av skapet som homoseksuell, bare for å stenge sin arbeiderklassebakgrunn inne.

I Hjem til Reims blandes barndom, skam og klassereise, med analyser av seksualitet og politikk. Denne blandingen av den individuelle og den ... «Hjem til Reims» stiller de store, avgjørende spørsmålene som siden boka kom ut i 2009, har hjemsøkt vår tid, om hvem har rett til å snakke, til å delta, «ikke bare i utarbeidelsen av løsninger, men også i den kollektive definisjonen av hvilke spørsmål det er legitimt og viktig å ta opp». Kjøp Hjem til Reims fra Norske serier Etter farens død, vender Didier Eribon tilbake til barndomsbyen Reims.

RELATERTE BØKER