Polarheltinner

Polarheltinner - Sigri Sandberg Meløy | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sigri Sandberg Meløy
DIMENSJON
4,9 MB
FILNAVN
Polarheltinner.pdf
ISBN
1187623766173

BESKRIVELSE

Djerve damer i vill natur!For første gang portretteres de heftigste polarkvinnene våre, samlet i én bok. Sju kvinner fra fangstliv, ekspedisjoner og forskning de siste 100 år; den eldste vandret alene langs Svalbards kyst i 1907, den yngste har akkurat besteget sin femte 8000-meter. Boka byr på en dramatisk alenefødsel i en fangsthytte, orkaner, polpunkt, isbjørn- og sponsorjakt - krydret med latter, drømmer, politikk og spinnvill kjærlighet. For disse kvinnene forlot det trygge, og har satt spor etter seg, både i nådeløs natur, polarhistorien og i mange mannehjerter. Boka avslører ukjente fakta, nye fortellinger og prøver å forklare denne dragningen mot isbaks, kulde, ro og ensomhet. Du møter blant andre Cecilie Skog, Wanny Wolstad og Monica Kristensen.

Jeg leste Kappløpet av Kåre Holt, det må ha vært på videregående. Ble sugd inn i fortellingen, stormleste om Amundsen, om Hjalmar Johansen, overvintringen, Scott, liv og død i den store hvite verdenen Antarktis. I boka «Polarheltinner» (2012) portretterer journalist og forfatter Sigri Sandberg sju kvinner fra polarhistorien, fra fangstliv, ekspedisjoner og forskning de siste hundre årene.

Skjult lenke - logg inn for å se den Hanna Resvoll-Holmsen var som eneste kvinne deltager på forskningsekspedisjoner på Svalbard tidlig på 1900-tallet. Hun er portrettert i den nylig utgitte boka Polarheltinner, skrevet av en ... Les Polarheltinner boken i PDF, ePUB, MOBI format på lesclefsdor2018seoul.org nettside.

RELATERTE BØKER