Madame Bovary; frå livet i provinsen

Madame Bovary; frå livet i provinsen - Gustave Flaubert | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gustave Flaubert
DIMENSJON
9,40 MB
FILNAVN
Madame Bovary; frå livet i provinsen.pdf
ISBN
9639768980299

BESKRIVELSE

Gustave Flauberts gjennombrot Madame Bovary, vert sett på eit hovudverk i moderne fransk litteratur. Den tragiske kjærleikshistoria om bondejenta Emma som drøymer om eit lidenskapeleg og ekstravagant sosietetsliv, har blitt dramatisert, filmatisert og adaptert utalege gongar. Den er litterært sett svært presis og fortel ei historie som er fascinerande å lesa for ei brei lesargruppe. I dette verket har Flaubert klart å løfte ein banal historie opp til å famne noko større. Han skildra inngåande si eiga samtid, som han sjølv mislikte og opplevde som meiningslaus. Romanen kan tolkast som ein kritikk av den franske borgarskapen og banda småbysamfunnet la på kvinner midt på 1800-tallet. Samstundes borar han djupt i menneskesinnet og skildrar ei kvinne ramma av det samtida hadde teke til å gi merkelappen «hysteri».

Byatt Madame Bovary er en tilsynelatende enkel og tragisk kjærlighetshistorie: Bondejenta Emma elsker å lese storslåtte kjærlighetsromaner om heftige lidenskaper, hun drømmer om et hett og ekstravagant sosietetsliv, men blir i stedet gift med landsbylegen Charles Bovary. Madame Bovary frå livet i provinsen. Gustave Flaubert; ...

pris 179,00. Kjøp Klikk og hent i butikk Betal når du henter varen.

RELATERTE BØKER